ore remediale

Plata pentru orele remediale începe de astăzi

Plăţile pentru orele remediale vor începe în judeţele care au raportat corect şi au putut fi „verificate, documentaţia fiind completă”, a afirmat, luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

El a mai spus că Ministerul Educaţiei a virat sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum trei săptămâni către Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană.

Potrivit demnitarului, cauzele întârzierii sunt legate de „neconcordanţele constatate” între datele comunicate de şcoli şi cele raportate de inspectoratele şcolare.

„Astăzi vor începe plăţile pentru orele remediale în judeţele care au raportat corect şi au putut fi verificate, documentaţia fiind completă. Ministerul Educaţiei a virat sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum 3 săptămâni către UMPFE (Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană)”, susţine demnitarul, potrivit Agerpres.

Este vorba doar despre banii din programul Școala după școală, program finanțat din fonduri europene nerambursabile. Pentru profesorii de liceu, orele remediale sunt finanțate în 1.042 de licee din cele peste 1.700, prin programul ROSE, proiect finanțat dintr-un împrumut extern rambursabil.

Reamintim că orele remediale se plătesc profesorilor care fac aceste cursuri cu 100 de lei brut/oră, în limita a 20 de ore pe lună.

 

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.