m install
petlinii
nello construct

PiSiCi 2 și Bacantele, două spectacole care au impresionat publicul la FITT2021

zamblau eugen
floris

Primul weekend din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Turda a fost un succes! Spectatorii s-au bucurat de evenimente pentru toate vârstele și interesele, toți fiind conectați de pasiunea pentru artă. 

Sâmbătă, 26 iunie, au avut loc două spectacole invitate, PiSiCi 2 și Bacantele (fără mască)

PiSiCi 2, spectacolul concert al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, este pus la cale de trupa Fără Zahăr. „Atmosfera, versurile smart și pline de umor, muzica performată live[…], decorul minimalist, plin de ansambluri de cățărat pentru animale de companie, ar face orice pisicuță invidioasă. Actorii sunt îmbrăcați în haine de stradă, dar este perfect așa.[…] Tocmai această simplitate a costumelor, dar și a decorului, lasă loc imaginației publicului să coloreze mai mult poveștile de pe scenă.” – scrie Bianca Trifan, redactor GraFITT, în nr. 2 al publicației

Spectacolul s-a terminat în aplauzele entuziaste ale publicului care a ieșit din sală cu zâmbetul pe buze și versurile în minte. 

În aceeași seară, de această dată în aer liber în Parcul Central Turda, a avut loc spectacolul Bacantele (fără mască), o producție a Teatrului de Nord Satu Mare. Spectacolul este o rescriere unu la unu a Bacantelor lui Euripide, în vremuri pandemice, cu tot cu protestele lor cu, fără, și anti-mască. 

„În Bacantele, spectatorul descoperă multe deodată, iar gândurile călătoresc până departe, poate chiar până în diaspora. Se întâmplă așa aflându-ne cu toții în aer liber, langa străini și cunoscuți. Ce putem reține dacă ne străduim să păstrăm experiența vie, este că spectacolul atinge, măcar tangențial, un posibil fenomen al de-coruperii.” – ne spune Mihai Pecingine, redactor-șef al publicației GraFITT.

FITT 2021 continuă până în 4 iulie, și va găzdui peste 80 de spectacole și evenimente dintre care nu trebuie să ratați: comedia Prietenul din Franța și DI A LOG – spectacol cine-teatral de Radu Botar și Mălina Andreiambele producții ale Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Tg. Jiu, concert Radu Nechifor&Friends, spectacolul „Aș vrea să îți spun…” – recital de muzică și poezie cu Marius Bodochi.

Bilete online: https://www.tomtix.ro/evenimente-teatrul-national-aureliu-manea-turda-62

Rezervări la tel. 0264 311 952

Vă așteptăm la festival!

RML 0044

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: