Peste 500 de elevi din mediul rural descoperă democrația prin proiectul ”Cinema pentru democrație”

nello construct

Asociația Civic Arieș implementează în perioada aprilie – august, proiectul ,,Cinema pentru democrație”, prin care organizează o serie de 8 sesiuni de vizionare de filme care promovează valorile democratice în școlile din Comunitatea Urbană Arieș și un Festival al Meșteșugarilor prin care promovează formarea unor competențe creative (pirogravură, pictat pe față și modelaj din baloane) în rândul elevilor din zona rurală. Acest proiect este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Proiectul ,,Cinema pentru democrație” a avut un impact semnificativ în creșterea nivelului de conștientizare și înțelegere a valorilor democratice și a importanței lor în rândul a peste 500 de elevi din zona rurală din Comunitatea Urbană Arieș. Vizionarea filmelor a generat discuții și dezbateri, care au adus la lumină importanța valorilor democratice pentru o societate echitabilă și armonioasă. Copiii au dobândit înțelegere a faptului că libertatea de exprimare și drepturile individuale sunt fundamentale și trebuie protejate și respectate. De asemenea, au realizat că corectitudinea și egalitatea sunt două principii care au fost identificate ca fiind cruciale în relațiile interpersonale.

După sesiunile informative, a avut loc Festivalul Meșteșugarilor, un eveniment care a permis copiilor să își exprime creativitatea și să aplice ceea ce au învățat despre valorile democratice în practică. Prin participarea la diverse activități, precum pirogravură, pictură pe față și modelarea baloanelor, copiii au învățat să coopereze și să se respecte reciproc, creând un spațiu inclusiv și armonios.

Aceasta experiență ne-a confirmat că investiția comunității în educație și promovarea valorilor democratice aduce roade deosebite. Iar acum, peste 500 de elevi sunt familiarizați cu acest concept.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

„Suntem foarte bucuroși să vedem cât de bine au înțeles elevii mesajele valorilor democratice prin intermediul acestui proiect și suntem nerăbdători de noi colaborări cu școlile partenere. Ne dorim tare mult să ducem mai departe această inițiativă, poate chiar la ediția a doua. Copiii au nevoie să înțeleagă încă de mici acest concept, iar noi ne bucurăm că am putut să le oferim acest context de cunoaștere.’’, a declarat Șăulean David-Robert, coordonatorul proiectului ,,Cinema pentru democrație”, Asociația Civic Arieș.

*** 

Contact:
Nume: Șăulean David-Robert
Funcţie persoană de contact: Coordonator Proiect
Număr de telefon: 0738 855 828
Adresă de e-mail: asociatia.civic@gmail.com

***

Descrierea Asociației Civic Arieș: Asocialția Civic Arieș contribuie activ la dezvoltarea infrastructurii organizatorice si civice a Comunității Urbane Arieș prin multitudinea de întâlniri comunitare cu celelalte ONG-uri din zonă,  prin negocieri cu Instituții Publice pentru a crește accesibilitatea ONG-urilor în spațiile deținute de acestea, dar și prin diferite proiecte pe care le organizează.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: