nello construct

Peste 3 milioane de pasageri în acest an pe aeroportul din Cluj

Reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj estimează că traficul aerian va ajunge la finalul anului 2023 la 3,1 milioane de pasageri, având în vedere că până în septembrie s-au înregistrat 2,5 milioane de pasageri.

Aeroportul Internațional Cluj a finalizat implementarea proiectului ”Cale de rulare paralelă cu pista”, proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POIM 2014-2020. Noua cale de rulare va asigura infrastructura necesară operării unui număr mai mare de aeronave, în condiții de siguranță și securitate atât pentru pasageri, cât și pentru aeronavele ce operează pe Aeroportul Cluj. Valoarea totală a proiectului este de 84.271.924 de lei.

În acest context, David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca a declarat că potrivit estimărilor, traficul total de pasageri al Aeroportului Internațional Cluj ar urma să crească la peste 3,1 milioane de pasageri până la finalul anului 2023, acesta fiind al doilea aeroport din țară raportat la numărul de pasageri.

„Aeroportul a avut o creștere importantă a traficului. Dacă în 1996 am avut 32.000 de pasageri, la două zboruri interne Cluj-București, am reușit să devenim un aeroport internațional-regional important pentru această parte a Europei. În 2019 am avut 2,9 milioane de pasageri. Din cauza crizei COVID-19, numărul a scăzut dramatic. 899 de mii. Ce este relevant este că, jumătate dintre cei 899.000 de pasageri au fost în primele trei luni – ianuarie, februarie, martie. Aeroportul a făcut un efort extraordinar astfel încât să depășim această criză. Anul trecut am finalizat cu 2,6 milioane pasageri și în acest an vom depăși pentru prima dată 3,1 milioane pasageri. Suntem pe locul doi în România. Traficul pe ianuarie-septembrie 2023: avem 2,5 milioane de pasageri. Din acest motiv considerăm că vom depăși 3 milioane de pasageri, având în vedere că mai avem cam trei luni. Deci ne așteptăm să facem cam 3,1-3,2 milioane de pasageri”, a explicat David Ciceo, potrivit Monitorul de Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: