m install
nello construct

Peste 130 de muncitori și 100 de utilaje pe șantierul DX A3-DN1! Sunt șanse de 50% ca lucrările să fie finalizate la sfârșitul anului! (FOTO)

floris

Asocierea condusă de Dimex 2000, a intrat în noul an cu un progres uimitor de 11% pe șantierul viitoarei legături a Clujului la Autostrada Transilvania din comuna Tureni.

Citește tot aici: S-au reluat lucrările pe șantierul A3 – DN1 de la Tureni! Stadiul lucrărilor a ajuns la 11%

Astfel, asocierea condusă de constructorul român Dimex 2000 Company a mobilizat, la început de an, 130 de muncitori și 100 de utilaje pe șantierul viitorului drum expres ce va lega Clujul de Autostrada Transilvania.

Potrivit CNAIR, în prezent se lucrează la:

• Structuri;
• Drenuri longitudinale (km. 0+800, km. 1+592);
• Drumuri tehnologice.

Lucrările sunt realizate de asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider de asociere) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Con-A Operations SRL.

Durata contractului, pentru lucrările de execuție, este de 18 luni, iar valoarea contractului este de 562,6 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanare fiind din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Vor fi gata lucrările până la finalul anului?

La începutul anului 2024, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, au transmis că există șanse ca drumul expres să fie finalizat până la finele anului, însă constructorului îi va fi foarte greu. Chiar și așa, drumul expres ar putea fi gata în luna Decembrie, „puțin înainte de termen”, dar va avea un „maxi-impact în trafic”.

„Șanse 50/50 au și cei de la Dimex să termine la limită, în decembrie, puțin înainte de termen, mini-ciotul de nici 5 km de la Tureni, dar cu maxi-impact în trafic. Pot, însă le va fi foarte greu.” – a transmis Asociația Pro Infrastructură

Sfârșitul lunii Februarie a anului 2025 este termenul de finalizare, scriptic, dar antreprenorii par hotărâți să termine în decembrie 2024.

Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: