Personalul medical din centrele de vaccinare își primește restanțele salariale

centru vaccinare

Ministerul Sănătăţii a transmis, joi, deschiderile de credite bugetare în valoare de 91.480.000 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie.

Personalul din centrele de vaccinare este neplătit de luni bune și totuși își continuă activitatea.

„În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti şi salariile din această lună. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susţinut şi vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de prevenţie eficientă împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, citat de Ziua de Cluj.

Potrivit datelor oficiale, în data de 13 septembrie 2021 erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populaţiei cu 839 fluxuri organizate.

La Turda mai funcționează doar un centru de vaccinare și acela cu program redus, în rest vaccinările anti-COVID se fac la medicii de familie.

Centrul de vaccinare de la Colegiul Național Mihai Viteazu Turda funcționează doar în ziua de marți, între orele 10 și 14.

Programul redus este justificat de numărul mic de solicitări din această perioadă dar și cerințelor stabilite de Prefectura Cluj care prevăd reorganizarea activității centrelor de vaccinare din întreg județul.

Reamintim că la începutul lunii august, două centre de vaccinare anti-COVID de la Turda și-au suspendat temporar activitatea: cel de la Liceul Teoretic Liviu Rebreanu și la Școala gimnazială Horea, Cloșca și Crișan.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top