Persoanele care se vaccinează vor beneficia de o zi liberă. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

vaccinare anticovid
Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de o zi liberă, conform unei legi publicate, luni, în Monitorul oficial (L221/2021).

Depinde de vaccin: dacă faci două doze, vei avea două zile. Se aplică atât pentru angajații din sistemul public, cât și pentru cei din privat, studenți sau cadrelor militare.
Zile libere se acordă pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în baza adeverinței de vaccinare. Dacă ziua liberă coincide cu cea a vaccinării, persoanele au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.
De aceste drepturi beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului de până la 18 ani sau al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului / persoanei cu dizabilități.
În acest caz, drepturile se acordă pe baza adeverinței de vaccinare și a declarației pe propria răspundere a celuilalt părinte sau a reprezentantului legal, potrivit căreia acesta nu a solicitat și nu va solicita zile libere pentru însoțirea la efectuarea vaccinului a copilului cu vârsta sub 18 ani, respectiv a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, titrează hotnews.ro
În cazul familiilor monoparentale, în declarația pe propria răspundere se va menționa faptul că părintele se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top