m install
nello construct

„Performanţe medicale” premiate cu salarii consistente

floris

Medicii care îşi dau interesul pentru a-şi îngriji pacienţii cât mai bine, vor lua mai mulţi bani. Asta prevede un proiect de act normativ privind sistemul de plată diferenţiată în funcţie de performanţă, pe care ministrul sănătăţii, Cseke Attila, doreşte să îl introducă în acest an.

 

În prezent, majoritatea medicilor din România îşi împart timpul între sistemul sanitar de stat şi cel privat. Aceştia au câte 2, 3 sau chiar 4 locuri de muncă. Aşa a fost înainte de 2003 şi în Turcia, dar după implementarea acestui sistem numai 6% dintre medici au ales să lucreze şi în sectorul privat. Este vorba despre suplimentarea veniturilor medicilor în funcţie de mai multe criterii de performanţă. De exemplu, medicii care lucrează în regim full-time într-un spital de stat şi nu mai fac şi ore într-un spital privat primesc mai mulţi bani decât cei care lucrează şi la stat şi la privat. Printre celelalte criterii se numără respectarea drepturilor pacientului sau îmbunătăţirea şi siguranţa pacientului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: