Percheziții la Cluj într-un dosar de camătă!

percehzitii-ok.jpg

Polițiștii clujeni au descins la cămătarii din Recea-Cristur după mai multe plângeri.

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au desfășurat trei percheziții în comuna Recea-Cristur, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă, faptă prevăzută și pedepsitămascati politie de Codul penal.

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada anilor 2020 – 2021, 2 bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 46 și 18 ani, au împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani, urmând ca la scadența împrumuturilor a le fi restituite sumele inițiale cu adăugarea sumelor stabilite drept dobândă.

În cadrul celor trei percheziții efectuate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe înscrisuri cu valoarea probatorie.

„De asemenea, au fost puse în executare trei mandate de aducere, iar în baza probatoriului administrat, la aceeași dată, polițiștii au dispus luarea măsurii preventive a reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 46 de ani, din comuna Recea-Cristur.

În cursul acestei zile, cele trei persoane au fost prezentate magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile” informează IPJ Cluj.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top