Pensionarii turdeni s-au înghesuit la biletele de tratament

nello construct

În primele zile a lunii decembrie, mare “nebunie” mare şi la Casa de Pensii din Turda. Vârstnicii s-au grăbit să-şi depună cererile pentru 2009, fiindu-le teamă că nu vor mai prinde un loc într-o staţiune din România.

 

“Doar într-o singură zi a avut 400 de cereri depuse, pentru toate staţiunile cu care Casa Naţională de Pensii are contract. Programul este ca şi până acum, marţi şi joi de la 8,30 – 12,30 pentru depunerea solicitărilor pentru staţiuni pensionarii trebuie să vină la camera 3. Actele sunt aceleaşi, dar trebuie menţionat faptul că pentru perioada de vară costul unui bilet este acoperit în proporţie de 75% de către pensionar” spune Vasile Szabo directorul Casei de Pensii Turda. În anul 2008, s-au acordat pentru fiecare serie peste 100 de bilete de tratament, având în vedere că pentru un an de zile sunt în medie cca. 20 de serii, numărul pensionarilor care au plecat în acest an la tratament este de 2.000-2.200. Oricum numărul biletelor distribuite prin intermediul Casei Naţionale de Pensii, este total insuficient faţă de numărul solicitărilor, cu toate suplimentările cerute până acum, nici pentru 2009 nu “se întrevede” o remediere a acestei situaţii pe motiv că: nu sunt locuri! Cele mai solicitate destinaţii turistice sunt Băile Felix, Turda, Călimăneşti Căciulata, Geoagiu Băi, Covasna.

 

Şi Clujul a fost copleşit…

 

Conform directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii, Vasile Dolean, în jur de 3000 de pensionari clujeni au trecut poarta. Pensionarii şi-au argumentat prezenţa în număr atât de mare din prima zi prin dorinţa de a ajunge în staţiunile preferate. Deoarece biletele de tratament se dau în funcţie de numărul de ordine al cererii dupuse, unii pensionari nu vor ajunge în locul dorit. Conducerea Casei Judeţene de Pensii Cluj a declarat că pentru anul acesta există 9.000 de locuri de tratament în staţiuni şi numărul va fi la fel de mare şi anul viitor.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: