m install
nello construct

Peisaj hibernal superb și în Cheile Borzești

floris

Iarna s-a instalat și în Cheile Borzești, obiectiv turistic situat în apropiere de Turda. Poate nu la fel de spectaculos ca și Cheile Turzii, dar are farmecul său aparte.

Apa a înghețat la suprafață, totul în jur pare încremenit în așteptarea primăverii și a turiștilor care sunt invitați să se bucure de frumusețea peisajului.

Cheile Borzești, denumite și ținutul cascadelor, sunt situate la circa 15 km sud-vest de Cheile Turzii, fiind săpate de apele Văii Borzești în aceleași formațiuni calcaroase jurasice ca și Cheile Turului și Cheile Turzii.

Încă din anul 1944, această zona a devenit arie protejată, datorită peisajelor naturale sălbatice, dar și pentru bogăția de plante și animale care trăiesc în zonă

Aici puteți găsi liniștea și relaxarea de care aveți nevoie. Faptul că aceste chei nu sunt foarte cunoscute le fac locul ideal pentru a vă retrage și a petrece niște momente de liniște. Acestea sunt singurele chei din munții Apuseni unde apa a sculptat în totalitate defileul.

Foto/ I LOVE Turda

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: