marian morar
m install
nello construct

Patru studenți din Turda au o afacere cu hărţi stelare. StarMaps ilustrează cerul în momente-cheie, un cadou unic

zamblau eugen

Într-un interviu pentru Ziarul Financiar, Leonardo Mărincean, unul dintre fondatorii StarMaps, prezintă povestea afacerii care a început în urmă cu un an. 

În Turda, într-un atelier de aproximativ 10 metri pătrați situat în casa unuia dintre dezvoltatori, se printează și se ambalează stele și constelații în poziții cheie pentru un cadou unic și sentimental. Leonardo Mărincean (25 de ani), Ovidiu Damian (23 de ani), Sergiu Tritean (19 ani) şi Horia Roman-Crişan (19 ani) sunt patru studenţi care își urmează visul de a fi antreprenori prin StarMaps. Pentru că se cunosc de mult timp și au experiență cu alte proiecte, cei 4 tineri au decis să încerce tot felul de idei, printre care se numeră și o carte pentru cupluri, cu întrebări de tip oracol.

„Suntem o echipă destul de variată, toţi stu­denţi în prezent, la Contabilitate, Infor­ma­ti­că Economică, Politehnică şi Strategii şi Politici de Marketing. Ne cunoaştem de mai mult timp, am lucrat împreună pe mai multe pro­iec­te, în special în ONG-uri, iar în decembrie 2019 ne-am întâlnit la o cafea şi am decis să des­chi­dem un SRL şi să testăm tot felul de idei trăz­nite, până găsim una care să aibă succes pe pia­ţă“, a povestit Leonardo Mărincean la emi­siunea online ZF Afaceri de la zero.

La mijlocul lunii ianuarie 2020, a luat naștere StarMaps, care folosește date publice și le transformă folosind un soft special într-o hartă a cerului pentru o dată specifică.

„Avem două colec­ţii, cu câte cinci designuri – cu fundal alb şi fun­dal întunecat. Cel mai ieftin tablou este aproximativ 60 de lei, iar cel mai scump este 220 de lei. Varietatea preţurilor este justificată de mări­me“, mai spune Leonardo Mărincean.

starmaps

Anul trecut, StarMaps a avut o cifră de afaceri de 5000 de euro și aproximativ 400 de comenzi, iar pentru acest an, cei 4 studenți țintesc spre 4000 de comenzi și un profit care să le propulseze celelalte proiecte. 

Urmăriți interviul complet aici și puteți să comandați de pe site-ul oficial produsele StarMaps.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2