Patric, un băiețel cu probleme grave de sănătate din Mihai Viteazu, are nevoie de ajutorul nostru!

inbound3413721711301240544

Patric, un băiețel din Mihai Viteazu, depistat cu epilepsie și paralizie cerebrală, are nevoie de ajutorul nostru pentru a fi tratat în Austria sau în Germania, însă costurile sunt prea mari pentru familie, acestea ajungând la 40-50.000 euro.

Povestea lui Patric

Patric s-a născut fiind un bebeluș perfect sănătos, puternic și nimeni nu ar fi bănuit ce urma să se întâmple. La vârsta de 6 luni i s-a făcut vaccinul obligatoriu, însă mai târziu părinții au observat că Patric nu-și putea ține capul stabil. Ca orice altă mamă îngrijorată, Laura și-a dus copilul la medic, iar pensionarea imediată a medicului ce i-a făcut vaccinul copilului său, a îndreptat-o spre alți medici care aveau câte o opinie diferită. În urmă primului consult, i s-a spus că nu este nimic grav, „copilul este leneș” fiind singura explicație dată de medic. Laura nu s-a încredințat în cuvintele doctorului, așa că a continuat vizitele la alți medici. În urma acestora, s-a presupus faptul că Patric are avea lipsă de fier, iar la recomandarea medicului, copilul a început un tratament pe bază de fier, dar fără nici un rezultat.

Până la urmă, părinții l-au dus la Cluj, unde Patric a fost depistat cu epilepsie și paralizie cerebrală.

Într-un interviu pentru Ziarul21, Laura, mama lui Patric, a vorbit despre probleme copilului său, dar și despre costurile vindecării acestuia.

„Am fost cu el la medic la Cluj si mi-au prescris încă un tratament pe lângă ce are în momentul de față. Săptămâna viitoare mergem iar. Apoi, în noiembrie avem programare pentru internare. Doctorița la care am fost ne-a recomandat să îl ducem la clinică în Austria sau Germania. Facem in continuare kinetoterapie acasă. Pentru investigatii mai multe , ceea ce inseamnă costuri mari, pe care noi nu ni le permitem.”

O zi „normală” din viața lui Patric

În fiecare zi, Patric este dependent de mama sa, fiind neputincios în orice acțiune, cum ar fi vorbitul, mâncatul. Mâncarea îi este „pasată” de către mama sa, iar micul dejun durează cam o oră și 30 de minute. Urmează alte 30 de minute pentru administrarea tratamentului medicamentos. Este în fiecare zi spălat și schimbat, iar uneori, când timpul permite, este așezat într-un cărucior special care-i protejează și capul, însă în scurt timp acest cărucior special îi va rămâne mic iar posibilitățile părinților sunt limitate. Toate veniturile abia le ajung pentru tratamentul de bază al copilului.

Tratamentul

Un sertar plin de medicamente – asta înseamnă tratamentul lui Patric, însă aceste medicamente nu sunt compensate. Costurile sunt plătite din salariul tatălui și ajutorul de îngrijire al mamei, însă Patric având nevoie de 3 ședințe de fizioterapie pe săptămână, un regim alimentar strict bazat pe fier și tratementul medicamentos, părinților nu le ajung banii pentru a le acoperi pe toate.

Șansele de vindecare

Tot în cadrul acestui interviu, mama lui Patric a povestit că există medici care i-au dat acestuia șanse de vindecare. Acesta a urmat un tratament de fizioterapie, un tratament medicamentos și un regim strict. Din păcate el singur nu poate mesteca astfel că toată mâncarea îi este „pasată” de mamă. În urma acestui tratament s-au văzut căteva îmbunătățiri. Însă costul imens, dar și apariția pandemiei au făcut ca toate acestea să se oprească.

Puteți dona in contul mamei lui Patric, utilizând datele de mai jos!

Vasari Laura Beata RO59BTRLRONCRT0412209601

Orice ajutor contează! Împreună îl putem ajuta pe Patric să umble pentru prima dată în viața lui!

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top