pasaport COVID

„Pașaportul COVID” lansat și în România din luna iulie

Certificatele verzi digitale vor avea un cod QR şi vor fi folosite la punctele de trecere a frontierei. Potrivit secretarului de stat din Ministerul SănătățiI, Andrei Banciu, documentul va fi lansat în țara noastră de luna viitoare.

Oficialul a declarat că procedurile sunt în curs de finalizare, iar documentul va putea fi descărcat de pe un portal securizat pus la dispoziție de STS. 

„Se lucrează de mai bine de două luni, din punct de vedere tehnic suntem în grafic cu tot ceea ce trebuia să facem până în acest moment. Acest certificat ne va ajuta la nivel european să avem o abordare uniformă. A venit sezonul estival, situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit, graţie vaccinării, astfel că s-au putut ridica diversele restricţii şi s-au intensificat activităţile de turism, care vor veni la pachet cu o creştere a mobilităţii”, a spus Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în conferința de presă de la Guvern.

Baciu a precizat că în România va fi folosit modelul de certificat prezentat de Comisia Europeană.

În ceea ce privește felul în care va fi prezentat la punctele de frontieră, Baciu a precizat că documentul va fi valabil atât în format digital, cât și pe hârtie.

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.