Pârtiile de schi sunt pregătite pentru vizitatori

nello construct

Temperaturile ridicate din această perioadă, cu mult peste medie, pun pe gânduri administratorii de cabane şi pensiuni din zona noastră. Meteorologii însă sunt optimişti şi spun că vom avea o iarnă "pe cinste" cu multă zăpadă şi temperaturi extrem de scăzute.

 

Administratorii pârtiilor de schi s-au pregătit şi ei, în acest an se pot practica sporturi de iarnă pe 7 pârtii din Băişoara, Feleacu şi Dângău.

 

Anul trecut s-a perfectat contractul de asociere între Consiliul Judeţean Cluj şi comuna Băişoara pentru realizarea proiectului “Dezvoltarea turismului de iarnă în Munţii Apuseni – Băişoara, judeţul Cluj”, în cadrul Programului de interes naţional pentru dezvoltarea turismului “Schi în România". În acest scop, judeţul Cluj s-a ales cu suma de 6.300.000 lei.

 

Proiectul are ca obiectiv general valorificarea potenţialului turistic al Apusenilor prin dezvoltarea infrastructurii turistice în vederea creşterii economice şi atragerii de noi investiţii.

 

Practic staţiunea Băişoara va avea patru pârtii de schi: Consiliul Judeţean (CJ) o va extinde pe cea veche la 4.000 m, iar doi investitori privaţi vor construi o bază de agrement cu trei pârtii. Proiectul CJ se va ridica la 7,5 milioane de euro, iar iniţiatorii pârtiilor private negociază finanţarea cu un investitor din Austria.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: