Părinții clujeni nu vor să-și vaccineze copiii!

parintii-clujeni-refuza-vaccinarea-copiilor-sub-10-si-au-manifestat-dorinta-de-a-si-vaccina-copilul

Părinții refuză să-și vaccineze copiii, este concluzia Inspectoratulșui Școlar Județean Cluj, după ce s-au analizat datele care relevă faptul că sub 10% dintre părinți și-au manifestat dorința de a-și vaccina copiii.

„23% din copiii de peste 12 ani din județul Cluj sunt vaccinați. Cei mai mulți dintre ei sunt adoleșcenți care au 17-18 ani  și care s-au vaccinat pentru a merge la concerte, festivaluri sau pentru a putea călătorii pe parcursul verii. Din păcate avem o adevărată problemă când vine vorba de vaccinarea elevilor. Un procent de sub 10% din părinți și-au manifestat dorința de a-și vaccina copiii.”, a declarat Marinela Marc, Inspectorul școlar al județului Cluj, la o emisiune online.

La nivel județean, conform datelor centralizate aferente zilei de 6 octombrie 2021, existau 514 elevi conirmați cu COVID în învățământul preuniversitar, iar numărul cadrelor didactice/nedidactice sau personal auxialiar era de 181 cazuri confirmate cu COVID.

Nicio școală de stat nu este închisă pe motiv de COVID, a mai precizat oficialul ISJ Cluj.

„Nu avem nicio situație în care o școală de stat din Cluj să fie închisă complet. O unitate de învățământ se închide doar în momentul în care 50% din clase își desfășoară activitatea online. Singura unitate de învățământ în care se învață exclusiv online este o școală post liceală particulară, acolo unde sunt puține clase. Acolo nu elevii sunt problema, fiind infectați directorul și secretara care au intrat în contact cu elevii. Am primit o solicitare din partea lor pentru ca orele să se desfășoare online timp de 14 zile.” a adăugat Marinela Marc, citată de Monitorul de Cluj.

În zona Turzii, situația este următoarea:

Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda – 3 clase în online

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Turda – 5 clase în online

Școala Gimnazială ”Ioan Opriș” Turda – 2 clase în online

Grădinița cu PP ”Poiana cu Castani” Turda – 1 grupă în online

Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” Câmpia Turzii – 1 clasă în online

Școala Gimazială ”Mihai Vodă” Mihai Viteazu – 2 clase în online

Școala Gimnazială Pădureni, comuna Tritenii de Jos – 3 clase în online

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top