Oxid de etilenă în înghețată! Mars retrage din România anumite produse!

mars

Brandurile de înghețată Bounty, Twix și Snickers sunt retrase din România de către producătorul Mars, după ce s-a descoperit oxid de etilenă, un ingredient cu potenţial cancerigen, anunță autoritățile. Sunt vizate atât produsele la bucată, cât și pachetele la 6 bucăți.

Președintele ANSVSA România, Mihai Ponea, a declarat că aceste produse conțin o cantitate mică de oxid de etilenă, însă în cazul unui consum regulat al produselor, ”poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători. ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, transmite o informare postată pe site-ul ANSVSA.

Zeci de loturi de înghețată, vizate!

Sunt vizate de la retragere zeci de loturi de înghețată de acest tip, unele termene de expirare, marcate pe produse, fiind pentru anul 2023!

„Dacă aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să trimiteţi poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa dvs. poştală, la contactmars@mhmr.ro. Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informaţii sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitaţi rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteţi si o poză cu toate ambalajele produselor”, transmit producătorii către cei care au cumpărat produse din loturile respective.

Lista produselor o puteți vedea aici:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top