Ovidiu Vanghele – Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism

foto_042017_ovidiu

Centrul Rațiu pentru Democrație anunță laureatul Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism, Ovidiu Vanghele. Ceremonia de decernare are loc în data de 2 iunie, ora 15.00 la Muzeul de Artă Cluj Napoca, în cadrul evenimentului anual Rațiu Friends & Family Weekend, ce marchează în acest an 100 de ani de la nașterea lui Ion Rațiu.

 

Nominalizat pentru seria de anchete „Toți oamenii generalului”, despre averea fostului vicepremier Gabriel Oprea, dar și pentru seria de anchete „Harta morții” – o radiografie la detaliu a dezastrului din asistența socială românească”, despre cei aproape de 5.000 de oameni cu boli mintale care au murit într-un interval de circa cinci ani de zile în centre instituționalizate de ocrotire sau recuperare, Ovidiu Vanghele a fost ales, dintre jurnaliștii nominalizați, de către Consiliul Director al CRD.

Ovidiu Vanghele și-a început cariera în 2002, când, la finalul primului an de facultate de jurnalism, a fost angajat în echipa Agenției MEDIAFAX. După zece ani de jurnalism de agenție, timp în care a trecut lent de la știri la subiecte mai profunde, mai apropiate de zona investigației, a ales să încerce televiziunea, plecând la ProTV, unde a lucrat în echipa Redacției Știri, participând și la realizarea unor materiale pentru emisiunea-premium a postului, România, te iubesc!. După mai puțin de un an, a ales să părăsească media mainstream, punând bazele Centrului de Investigații Media, pe care-l coordonează și în prezent. În anul 2016, a lucrat aproape exclusiv la seria „Toți oamenii generalului” în care, împreună cu Ana Poenariu (RISE Project), a documentat devenirea personală și financiară a unuia dintre cele mai mari paradoxuri ale politicii românești, Gabriel Oprea.

Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism a fost lansat în 2015 pentru a promova și încuraja jurnalismul de investigație. Laureații anteriori ai premiului sunt Emilia Șercan (2016) & Cătălin Tolontan (2017). Nominalizările sunt făcute de Active Watch, Centrul pentru Jurnalism Independent și Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, laureații anteriori (Cătălin Tolontan, Emilia Șercan) și reprezentanți ai Departamentelor/ Facultăților de Jurnalism.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top