marian morar
m install
nello construct

Ovidiu Nistea recunoaște: Adrian Nap e criticat pentru că a trădat PMP și „dreapta”, preferând AUR!

zamblau eugen

Adrian Nap nu are deloc o viață politică liniștită, după ce a făcut o mișcare „curvească”, ocolindu-i pe membrii AUR Turda și mergând direct la București, pentru a-l pune George Simion candidat la Primărie din partea AUR.

Asta cu atât mai mult cu cât el nici măcar nu și-a anunțat demisia din PMP sau înscrierea în AUR.

„Mă lovesc de 3 săptămâni de tot felul de reproșuri de genul, de ce am făcut alianțe pe plan local cu Republicanii și AUR??? Cu respect vă zic că Republicanii sunt conduși de Irimie Mircea, un bun familist care a fost viceprimar și deputat. Nemeș Lucian provine dintr-o familie nobilă de avocați respecatată în societate. Candidatul comun va fi Nap Adrian PMP.”, a încercat să explice Ovidiu Nistea, care s-a prezentat a fi consilierul personal al lui Adrian Nap.

Însă, explicația nu prea are logică, în condițiile în care atât Mircea Irimie (a condus Pro România Turda), cât și Lucian Nemeș (a fost liderul PUSL Turda), au candidat la alegerile locale din 2020, însă nu au obținut suficiente voturi pentru a intra în Consiliul Local, în timp ce PMP a intrat, la un scor electoral aproximativ egal cu cel al PSD și USR.

Probabil, din acest motiv, a continuat cu explicația gestului lui Adrian Nap, spunând că nu se poate candida de la PMP, că ar fi o disensiune la partid, la nivel central.

”Sigla PMP nu poate fi utilizată și partidul e blocat din cauza Procesului dintre Tomac și Diaconescu, nu poți face liste și nu poți candida cu denumirea PMP. Uneori obosesc să tot explic, unii au înțeles, STIMĂ, alții nu. Cei ce gândiți superficial această problemă am rugămintea de a mă șterge. Amicițiile nu prea țin la români decât în rare cazuri. Mă consider un om onest, Consilier Personal al Domnului Nap Adrian, om muncitor, vrednic, familist.”, a completat Ovidiu Nistea.

Explicația poate ține, dar doar până când se demonstrează contrariul. Adică, se va dovedi că se putea candida și sub sigla PMP, fără nicio problemă (pe listă proprie sau în alianța USR-PMP-FD). Cristian Felezeu (și nu doar el), de exemplu, a anunțat că va rămâne în continuare membru al PMP și nu va face pasul spre AUR, așa cum au făcut Adrian Nap și Kolozsi Atilla.

De altfel, Cristian Felezeu este și cel care susține alianța de ”dreapta”, între USR-PMP-FD, fiind singurul PMP-ist prezent la anunțarea candidatului la primar din partea USR.

A doua problemă, pe lângă cea a electoratului PMP care nu înțelege gestul lui Nap, vine din interiorul AUR, o parte a membrilor considerându-se trădați și umiliți de procedura anunțării candidatului pentru Primărie și amenință cu boicotarea propriului candidat, care nici măcar nu s-a înscris în AUR până în acest moment.

AUR, exponentul intereselor Rusiei lui Putin în România?!

Adrian Papahagi, un intelectual clujean și fost lider al PMP Cluj, consideră că AUR este un partid de sorginte rusească, cu o zonă cenușie în care Securitatea comunistă și-a făcut loc, care a fost creat mai degrabă pentru a asigura succesul la prezidențiale pentru PSD, care altfel nu ar avea nicio șansă să dea viitorul președinte al României.

”Naționalismul antinațional lovește din nou. Russia Today, Pravda (ziarul nr. 1 al URSS și al Rusiei), Rossiiskaia Gazeta (ziarul oficial al guvernului rus), sau site-ul Țarigrad al ideologului euro-asiatist Dughin îl preiau în culmea fericirii pe liderul AUR, Claudiu Târziu, care ținea discursuri revizioniste la Iași.

Târziu e citat alături de liderul unui partid extremist din Ungaria (și mai extremist decât Orbán), care vorbea și el despre recuperări de teritorii de la Ucraina.

Ce-i scapă lui Târziu e că prietenii lui orbániști și putiniști de idei ar încerca recuperarea de teritorii și prin Ardeal, dacă s-ar ajunge la dezmembrarea Ucrainei și a UE, cum își dorește Târziu.

La fel ca Târziu, intelectuali odinioară normali la cap se luptă de doi ani încoace cu „Centrala de Propagandă” occidentală, dar nu au un cuvânt de zis despre cea orientală. Nu numai atât, dar ei conferențiază pentru Târziu și gașca lui din AUR, își lansează cărți împreună, fac interviuri unii cu alții. Singurul totalitarism pe care îl recunosc este „dictatura sanitară” și „nazi-passul”; cel înarmat cu bombe, drone și tancuri, care presează Europa dinspre răsărit, nu îi sperie.

Târziu se plânge că i-au deformat cuvintele „globaliștii”. Ei bine, iată că i le-au preluat tot la fel și marii „suveraniști” ai lui Putin: cei pentru care suveranitatea înseamnă ce înțelege și Târziu – revizionism teritorial. Cu suveranitatea peste suveranitate trecând, cu alte cuvinte.

Se vădește în sfârșit brutal ceea ce se întrezărea deja, și unii o spunem de patru ani: că AUR e vocea Moscovei în România. Nu doar stridenta Șoșoacă, ci și Lavric, Târziu sau Simion, și mai subtil diverși intelectuali „conservatori” pe care nu-i numesc aici, dar am făcut-o cu alte ocazii.

Ca Putin, Târziu și Simion ar vrea să anexeze Biserica la discursul lor identitar, suveranist, revizionist chiar. O nouă Mișcare Legionară – asta vor, și nu se ascund prea tare. Și nu doar Biserica Ortodoxă, ci și zona greco-catolică, prin Terheș, sau cea evanghelică, prin diverși pastori și lideri atrași deja de partea lor. Sigur, creștinismul lor nu se tulbură când Putin ucide creștini ortodocși în Ucraina și de Paști, și de Crăciun, după ambele calendare.

Ca Putin, zona AUR urăște Occidentul. Bruxelles-ul umilește România suverană, declara Târziu la lansarea candidaților pentru Parlamentul European, unde ar vrea și el să încaseze mii de euro pe lună.

Zi de zi, AUR își dă tot mai mult arama pe față. Într-un târziu, vor înțelege toți ce otravă înseamnă AUR pentru România. Până atunci, însă, Simion, Târziu și ceilalți vor amăgi oamenii cu acest naționalism pe placul lui Putin – cel mai antinațional naționalism cu putință.”, a scris Papahagi pe contul său de Facebook, la finele lunii ianuarie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

7 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2