20210514 113512

Organizatorii protestului de ieri, ”activiști” ai Partidului Diaspora Unită

Câțiva protestatari s-au organizat ieri, la Turda, cu ocazia vizitei președintelui PNL, Ludovic Orban, care este și președinte al Camerei Deputaților.

Deși s-au autointitulat ”activiști”, protestatarii sunt, de fapt, susținătorii unui partid politic, respectiv al partidului Diaspora Unită. Una dintre participantele la protest, destul de vocală, este Manuela Moldovan, care oficial este în echipa de conducere a PDU, fiind prezentată drept ”coordonator”, pe pagina principală a partidului (https://partidul-pdu.ro), unde apar 6 persoane în structura de conducere de la ”vârf”.

Screenshot 2021 05 15 at 14.47.43

Mare parte dintre ei sunt mai vechi ”activiști” ai unor partide, mascați sub forma unor ong-iști, fie că vorbim de Asociația T9, Trash Tag Turda sau alte ong-uri de acest gen care acoperă, de fapt, diverse interese politice.

Dar nu e singura care este activă în campanii online, al căror scop este și dezinformarea.

Caz concret: Ani Luca. Activistă pro-USRPLUS, sub masca diverselor organizații. Aceasta a postat ieri o mare minciună, care viza modul în care se desfășoară lucrările la Sala Polivalentă din Turda.

Screenshot 2021 05 15 at 14.26.51

”Vizita domnului Ludovic Orban la viitoarea Sală Polivalentă din Turda. De dimineața se muncea de zor (se cosea iarba). După plecare în 15 minute au dispărut toți muncitorii cu utilaje cu tot.”, a scris aceasta, într-o încercare de manipulare ieftină, în campania sa de activistă politic.

Realitatea este alta: personal, am fost ULTIMUL care a plecat din zona șantierului viitoarei Săli Polivalente, DUPĂ toți politicienii, jurnaliștii și activiștii, care au mai rămas să transmită live video tot felul de elucubrații. Iar afirmația manipulatoarei Ani Luca este COMPLET falsă! Muncitorii NU AU DISPĂRUT, utilajele NU AU PLECAT, iar lucrările de desfășoară într-un ritm susținut (în câteva luni, au ajuns la un grad de execuție de 26%, ceea ce este extraordinar).

Citește și:

Sala de sport de la Turda, grad de execuție 26%!

Iar Ani Luca sau Manuela Moldovan sunt doar două exemple, dintr-un șir de exemple asemănătoare. Este un gen de politică introdus odată cu apariția USR, partid care a fost înființat având la bază un ong, Uniunea Salvați Bucureștiul, condusă la acea vreme de Nicușor Dan (actualul primar general al Bucureștiului), care apoi s-a transformat în partid, USB, iar mai apoi s-a extins la nivel național sub sigla USR, la care au aderat diverse ong-uri din țară (pe față, asumat, sau mai ”pe din dos”), cum a fost și cazul Asociației T9 la Turda, condusă de actualul consilier USRPLUS Turda, Andrei Suciu, care a fost candidatul acestei grupări politice la Primăria Turda, atât în 2016, cât și în 2020.

Aceeași grupare a lansat și diverse informații manipulatoare despre acțiunea de decontaminare a terenului din zona Poșta Rât (peste Arieș), acolo unde există un proiect cu finanțare europeană pentru a curăța pământul de deșeurile toxice de la fostele Uzine Chimice Turda. În momentul în care s-a început tăierea copacilor de pe terenul contaminat, conform aprobărilor date în acest sens, cei din gruparea amintită au lansat ”atacuri” pe internet în care vorbeau despre ”defrișare masivă” și nu spuneau niciun cuvânt despre substratul real al acestei acțiuni, într-o încercare de manipulare evidentă.

Comentarii

ULTIMELE articole: