Organigrama şi statul de funcţii al Serviciului Public de Asistenţă Socială Turda se modifică

nello construct

Serviciul SPAS Turda are ne voie de un personal mai numeros. Cauza? Proiectul “Centrul Social de urgenţă pentru Persoanele Fără Adăpost” relizat în cadrul programului “Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost prin crearea de centre sociale de urgenţă” de către Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.

Cofinaţarea proiectului a fost semnată în luna noiembrie a acestui an, atunci solicitându-se şi suplimentarea personalului cu 6 oameni, cheltuielile aferente urmând să fie suportate în parte din bugetul local dar şi din costurile proiectului. Cele 6 persoane vor ocupa funcţia de şef centru pentru persoanele fără adăpost, psiholog, asistent medical, asistent social, îngrijitor, agent de curăţenie.

 

Centrul este localizat pe strada Avram Iancu la nr. 12, fiind înfiinţat printr-un program de interes naţional în domeniul asistenţei sociale a persoanlor vârstnice şi acelor fără adăpost. Valoarea totală a proiectului este de cca 1.000.000 RON (285.000 Euro) din care: circa 730.000 RON (208.000 Euro) finanţare primită, iar 38% contribuţia de la bugetul local.

 

Centrul de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost va oferi următoarele tipuri de servicii sociale: găzduire pe o perioadă de maxim 6 luni în spaţiile de cazare ale centrului; consiliere în vederea reintegrării sociale; suport pentru găsirea unui loc de muncă şi/sau accesarea unor cursuri de calificare şi recalificare; suport pentru găsirea unei locuinţe; acompaniere în vederea obţinerii unor documente şi acte de identitate sau stare civilă; servicii de îngrijire şi educaţie pentru sănătate; servicii de informare cu privire la drepturile sociale şi serviciile disponibile pe raza municipiului Turda, iar, după caz, facilitarea accesului la servicii sociale specializate în cadrul instituţiilor judeţene. Numărul estimat de persoane beneficiare va fi de minim 100 persoane/an, iar capacitatea centrului social de urgenţă va fi de 50 de locuri.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: