Opt apeluri pentru salvamontiștii clujeni

salvamont victima

Un număr de 108 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor de salvamontişti au fost primite, în ultimele 24 de ore, atât prin Dispeceratul Salvamont, cât şi la 112.

Reprezentanţii Salvamont spun că a fost un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. Astfel, 76 de cazuri au fost trimise ulterior la spitale cu ambulanţele, restul fiind îndrumate la un control suplimentar.

Pentru echipajul SALVAMONT Cluj au fost opt apeluri. După ce salvamontiştii au acordat primul ajutor, au stabilizat victimele, le-au transportat de la locul evenimentului. În alte cazuri, considerate mai uşoare, victimele au fost îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu maşinile aparţinătorilor.

Salvamont precizează că s-au mai primit şi 38 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

Peste 500 de salvamontişti vor fi la datorie şi în zilele următoare, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine şi în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze şi posturi Salvamont, având în vedere că este weekend, final de concedii şi vacanta şcolară, iar numărul turiştilor pe munte este foarte mare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top