nello construct

Operațiunea „Nargile”: Sancțiuni contravenționale de peste 1,3 milioane de lei aplicate de ANAF

Potrivit ANAF, la nivelul DGAF a fost demarată operațiunea “Nargile”. Sunt vizate unitățile care dețin/comercializează produse accizabile armonizate din categoria “Alte tutunuri de fumat”, implicit produsele denumite generic „Tutun de narghilea”.

În perioada 24-31 octombrie, inspectorii din cadrul DGAF au demarat 80 de controale antifraudă la nivel național. Obiectivul este reducerea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit cu amestec pentru fumat în narghilele.

Astfel, inspectorii antifraudă au identificat abateri de la legislația specifică comercializării produselor accizabile, pentru sancționarea cărora au dispus 37 amenzi contravenționale în cuantum total de 1.301.500 lei.

În majoritatea locațiilor au fost identificate diverse amestecuri pentru fumat în narghilele, fără a fi marcate sau marcate cu timbre de proveniență ale unor țării din UE sau non EU, respectiv în ambalaje fără specificații privind proveniența. În acest sens au fost confiscate peste 12 kg de produse accizabile supuse marcării, iar pentru 19 locații s-a dispus suspendarea activității de comercializare a produselor accizabile pe o perioadă de o lună.

În acest context, la 16 dintre operatorii economici verificați au fost constatate cantități semnificative de amestec pentru fumat în narghilele, respectiv 445 kg, pentru care au existat indicii temeinice a fi produse accizabile, depășind limita legală prevăzută de legislație. Astfel, au fost efectuate prelevări de probe în vederea stabilirii tratamentului fiscal ce se impune a fi aplicat, cu privire la accize și TVA datorat bugetului de stat. În funcție de constatări, vor fi sesizate organele de urmărire penală.

Recomandări ANAF

DGAF recomandă tuturor agenților economici să se asigure că produsele accizabile ce urmează a fi comercializate sunt conforme, în sensul că sunt ambalate, etichetate și marcate fiscal conform legislației din România.

Acțiunile DGAF de verificare, în cadrul operațiunii „Nargile”, vor continua în perioada imediat următoare, la nivel național.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: