valer turcu

Omul de afaceri Valer Turcu (Vel Trans) a câștigat în apel, după ce a primit 10 ani de închisoare!

Curtea de Apel Cluj a desființat în totalitate sentința penală nr. 91 din 14 martie 2018, a Tribunalului Cluj, în baza căreia omul de afaceri Valer Turcu (Vel Trans) a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare! În același dosar, soția sa, Daniela Turcu, a primit 9 ani de închisoare cu executare! Implicat în dosar a fost și Șandru Ioan Lucian, fostul director de la Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA, care primise o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare.

 

”Admite apelurile declarate de inculpaţii …, de partea civilă ANAF- D.G.F.P. Cluj şi de lichidator Start Insolvency SPRL Cluj Napoca împotriva sentinţei penale nr. 91 din data de 14 martie 2018 a Tribunalului Cluj şi în consecinţă: Desfiinţează în totalitate hotărârea pronunţată în ceea ce priveşte pe inculpaţii Turcu Valer, Turcu Daniela, Bardan Cosmin Radu, Darrouza Sameh Sabeh Samieh, Dolha Vasile, Enache Adrian Vasile, Mărincaș Ioan, Oprea Cozmin Aurelian, Palfi Sandu Răzvan, Șandru Ioan Lucian şi numai în latură civilă în ceea ce priveşte pe inculpaţii Coman Vasile şi Homan Marius Ioan şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă, urmând ca judecata să se facă în aceste limite. Constată că în ce priveşte pe inculpaţii  Coman Vasile şi Homan Marius Ioan hotărârea este definitivă în latură penală. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate”, se precizează în Hotărârea 1291/06.11.2018, dată de Curtea de Apel Cluj în Dosarul 18556/117/2012.

Tribunalul Cluj a aplicat pedepse grele, în prima instanță, considerând că inculpații nu și-au recunoscut faptele.

Valer Turcu ”Velu” a fost acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani, șantaj și favorizarea infractorului. Afaceristul a stat în arest preventiv sau în arest la domiciliu în intervalul 02.06.2014 – 26.06.2015.

Soția sa, Daniela Turcu, a fost condamnată la 9 ani de închisoare, pentru complicitate, în timp ce un alt complice, Darrouza Sameh Sabeh Samieh, a primit 7 ani de închisoare.

Cei doi soți erau obligați, de către Tribunalul Cluj, obligați să achite și un prejudiciu de peste 5 milioane de lei, înregistrat în acest dosar, în timp ce alți aproape 800.000 de lei urmau a fi recuperați de la ceilalți inculpați. Din acest motiv, instanța a pus sechestru pe toate bunurile mobile și imobile pe care le deținea Valer Turcu.

Citește și:

Condamnări grele în dosarul de evaziune în care a fost implicat omul de afaceri Valer Turcu ”Velu”!

 

Comentarii

ULTIMELE articole: