marian morar
m install
nello construct

Omul de afaceri Cristian Căpușan (Terasa Stejarii) n-a scăpat de închisoare, în dosarul furtului de arbori, deși i s-a redus pedeapsa!

zamblau eugen

După ce Cristian Căpușan (om de afaceri care deține Terasa Stejarii din Urca), Cristian Prunean (om de afaceri din Câmpia Turzii, deține printre altele și Patri Taxi) și Daniel Sabin Andreșel au fost condamnați la închisoare de către Judecătoria Turda, fiind acuzați de tăierea ilegală a unor arbori, Curtea de Apel a dat ieri sentința în apelul făcut de cei trei, reducând pedepsele din prima instanță.

Cristian Căpușan: i s-a redus pedeapsa cu închisoarea de la 3 ani, la 2 ani și o lună. De asemenea, deduce din pedeapsa rezultantă perioada reţinerii din data de 04.06.2020, durata arestării preventive de la 05.06.2020 la 09.09.2020 și durata arestului la domiciliu de la 09.09.2020 la 28.03.2021 de la 07.05.2021 la 19.07.2021. Practic, e vorba de vreo 9 luni, iar rămas de executat este circa 1 an și 4 luni de închisoare. I se confiscă suma de 10.000 de lei.

Andreșel Daniel Sabin: i s-a redus pedeapsa de la 1 an de închisoare, la 8 luni de închisoare, cu suspendare (sub supraveghere timp de 2 ani). De asemenea, el este obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Luna sau a Parohiilor Ortodoxe de pe raza comunei Luna. I se confiscă suma de 5000 de lei.

Pruneanu Cristian: i s-a redus pedeapsa de la 1 an de închisoare, la amendă penală în cuantum de 6.000 de lei.

Cei trei au fost acuzați că au tăiat și apoi au furat niște arbori, în pandemie. Decizia instanței este definitivă, iar Cristian Căpușan va fi băgat la închisoare.

”La data de 4 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au reţinut pentru 24 de ore trei bărbați, de 34, 44 și 46 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

În fapt, bărbatul de 44 de ani, din comuna Viișoara, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori este bănuit că, la data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, ar fi tăiat fără drept un număr de 3 arbori de esență – stejar, dintr-o zonă împădurită, situată în comuna Luna, județul Cluj, pe care i-ar fi sustras împreună cu ceilalți doi bărbați.

Bărbații de 34 și 46 de ani, din comuna Luna, respectiv Câmpia Turzii sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt de arbori.

Polițiștii au efectuat percheziții la imobile ale celor trei, ocazie cu care au fost ridicate mai multe bunuri, respectiv 2 autoturisme, 1 platformă auto, un motofierăstrău și suma aproximativă de 4739 de lei și 400 de euro.

În cauză a fost creat un prejudiciu în valoare de peste 11.000 de lei.”, a transmis IPJ Cluj, în 5 iunie 2020.

Cristian Căpușan mai are un dosar penal pe rol, pentru că a folosit ilegal arme de vânătoare și a împușcat mai mulți căpriori, fără a avea autorizație în acest sens. Judecătoria Turda l-a condamnat la 4 ani de închisoare, însă Curtea de Apel a desființat recent sentința și a trimis dosarul la rejudecare, la Judecătoria Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2