O turdeancă va plăti 3.000 de lei pentru o mărturie mincinoasă! Altfel face închisoare!

nello construct

O femeie din Turda are de plată 3.000 de lei după ce a făcut o declarație mincinoasă în fața instanței.

Într-un proces care s-a judecat joi, 17 august, la Judecătoria din Turda, o femeie din localitate a fost acuzată de mărturie mincinoasă.

În consecință instanța a condamnat-o la plata amenzii penale de 3.000 de lei, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Dacă nu va plăti amenda va face închisoare, conform legii.

Tip soluție: Condamnare fără acord de recunoaștere

Soluția pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 2 Cod Procedură Penală cu aplicarea art. 61 alin. 4 lit. c) Cod Penal, condamnă pe inculpata S. (fostă N.) C., la pedeapsa amenzii penale în sumă de 3.000 de lei, reprezentată de 200 de zile-amendă la valoarea de 15 lei a unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 alin. 1 Cod Penal. În baza art. 559 alin. 1 Cod Procedură Penală, pune în vedere inculpatei că este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea din cadrul Judecătoriei Turda, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe.

În baza art. 63 alin. 1 Cod Penal, atrage atenţia inculpatei că în caz de neexecutare, cu rea-credință, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. In baza art. 398 raportat la art. 274 alin. 1 Cod Proc. Pen., obligă inculpata la plata sumei de 550 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 350 lei în faza de urmărire penală, iar suma de 200 lei în cursul camerei preliminare și al judecății. Cu drept de apel pentru procuror și inculpată, în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei penale. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Turda. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatei şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit dispoziţiilor art. 405 alin. 1 teza a II-a Cod Procedură Penală, astăzi, 17 august 2023.”, este decizia pronunțată joi de Judecătoria Turda.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

2 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: