m install
petlinii
nello construct

O profesoară de la CNMV a fost sancționată pentru că le-a recomandat elevilor un film cu scene gay!

floris

Comisia de Disciplină a Colegiului Național Mihai Viteazul din Turda a decis să o sancționeze pe profesoara Adela Stan, care predă Limba și literatura română, în urma plângerii depuse de un părinte care a reclamat faptul că elevilor de clasa a X-a li s-a recomandat să vizioneze un film în care se făcea referire și la relația homosexuală dintre poeții Arthur Rimbaud și Paul Verlaine.

 

Sancțiunea aplicată a fost cea de observație scrisă, comisia considerând că profesoara și-a încălcat obligațiile de serviciu, constând în ”selectarea de modele sociale relevante pentru sistemul de valori al societății și identificarea și valorizarea posibilităților de învățarea ale elevilor”. Vizionarea filmului ”Eclipsă totală” (1995, cu Leonard di Caprio) a fost considerată ”nepotrivită vârstei, dezvoltării morale și psihologice a elevilor din clasa a X-a”.

”Doamna profesoară de limba română, Stan Adela, le-a dat temă pentru acasă să vizioneze filmul Total Eclipse, un film cu homosexuali, cu scene de sex și săruturi între bărbați, chiar dacă în film joacă actori celebri. Consider că prin acest film și prin metode pedagogice subtile aplicate de profesoara de limba română, copii sunt îndrumați spre homosexualitate. Consider că fiul meu din clasa a X-a nu este pregătit pentru astfel de scene, nu doresc ca școala să-l educe sau să-l orienteze spre astfel de lucruri împotriva naturii umane (așa văd eu situația cu homosexualii)… prin educația pe care eu am primit-o acasă și în societatea turdeană nu pot să gândesc așa de libertin încât să accept homosexualitatea în casa mea și educația copiilor mei ”, a scris părintele în plângerea depusă, conform InfoArieș.

Profesoara acuzată s-a apărat, susținând că filmul nu a fost vizionat în școală, că face această recomandare de 10 ani și că literatura studiată de elevi în liceu conține numeroase alte scene de sex.

”Recomand acest film, opțional, de ani de zile.Am recomandat vizionarea filmului Eclipsă totală în primul rând ca o refererire la o epocă decadentă boemă și recunoscută pentru excentricitățil ei. E pur și simplu o recomandare făcută pentru acasă, locul unde părinții au posibilitatea și obligația să-și supravegheze și să-și restricționeze copii, conform principiilor morale și religioase în care cred. Vorbim de un film care ilustrează atmosfera boemă și decadentă în care se naște un nou val al poeziei moderne și care e evaluat prin normele CNA drept un film ce poate fi vizionat sub vârsta de 18 ani. Dacă vorbim despre scenele de sex care sunt discrete în film, atunci se cuvine să amintim că literatura de clasa a X-a include scene sexuale. Ion și Ana se iubesc pe cuptor în prezența tatălui, țăranul Petre Petre o violează pe Nadina, personajele lui Camil Petrescu discută despuiate filozofie iar Arghezi scrie poezii despre sex”, a fost apărarea profesoarei Adela Stan.

UPDATE:

Un membru al Consiliului de Administrație al CNMV ne-a declarat că sancțiunea nu a vizat vizionarea filmului din perspectiva faptului că era vorba despre o relație homosexuală, ci datorită faptului că filmul era încadrat de CNA, ca adresabilitate, la o vârstă mai mare decât cea a elevilor din clasa a X-a.

”Doamna profesoara a fost sanctionata datorita faptului ca filmul are un rating 18+ si aceasta l-a dat spre vizionare ca tema la clasa a 10-a, unde majoritatea au 16 ani.

CNA a amendat PRO TV in 2008, daca nu ma gresesc anul, pentru ca l-a difuzat cu eticheta de 16+. Criteriul de varsta a fost cel pe care s-a luat decizia CA CNMV.

Cred ca pot spune in numele scolii ca aceasi ar fi fost reactia si daca era vorba de alt film cu rating similar de varsta, precum Fifty Shades of Grey, chiar daca nu e vorba de scene de natura sexuala intre persoane de acelasi sex.”, ne-a precizat membrul Consiliului de Administrație al școlii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: