O nouă locuință protejată pentru persoanele cu dizabilități din Turda (Video)

locuinta protejata

Astăzi a fost făcută recepția noii locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități din Turda, situată pe strada Aleea Salcâmilor.

La eveniment au fost prezenți, Cristian Matei (primarul municipiului Turda), Koti Monia (director DAS), Mircea Arbudean (prefectul județului Cluj), Ovidiu Stănilă (managerul spitalului din Turda), dar și Ioan Maier (președintele Asociației Umanitare „Evlavie”), cel care a donat terenul.

Locuința maxim protejata va găzdui șase persoane, care vor fi sub supraveghere 24 de ore din 24. 

Locuința a fost realizată de la bugetul local.

„Este o locuință maxim protejată, cu o capacitate de 6 rezidenți, asta însemnând persoane cu întârzieri mintale. Maxim protejată însemnă cu sunt protejați de personal 24 de ore din 24. Într-o societate umană civilizată, cel mai important lucru este grija față de om. Acum am ajuns pe final, urmează niște etape, tehnice, obținere de niște autorizați și obținerea licenței, schema de personal.” ne-a declarat Ioan Maier, președintele Asociației Umanitare Evlavie.

„Această locuință protejată se va afla în subordinea Direcției de Asistență Socială. Este o locuință de șase locuri; urmează să suplimentăm organigrama, după care vom scoate posturile la concurs și apoi va intra în funcție. În Turda mai sunt în subordinea DAS două locuințe protejate, una de 6 locuri, iar cealaltă de 10 locuri.” a declarat Koti Monia, directorul DAS Turda

„În viață totul este să vrei, iar dacă vrei să faci totul este posibil. Aproximativ 1.000.000 de lei a fost contribuția Primăriei Turda, bineînțeles s-a urmat o procedură destul de greoaie. Resursele sunt doar din buget local, am făcut economii în alte părți. Pe lângă toate eforturile pentru sănătate, am reușit să inaugurăm această clădire. În urma vizitiei în interior, am constatat că lucrările sunt de foarte bună calitate, lucrări făcute de un antreprenor turdean, cu muncitori turdeni.” a declarat primarul Turzii, Cristian Matei.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top