O nouă ediţie a Târgului Meşteşugarilor: turdenii încep să guste acest gen de manifestare! (video şi galerie foto)

foto_042011_targ-turda-01

Turdenii au început să se obişnuiască cu organizarea Târgului Meşteşugarilor, manufacturierilor şi artizanilor populari, care din acest an se organizează în fiecare a treia sâmbătă din lună în zona Parcului Teilor, de la Materna.

Ideea târgului s-a născut din dorinţa autorităţii municipale de a crea un cadru favorabil în vederea promovării meşteşugarilor din zonă precum şi pentru conservarea vechilor tradiţii meşteşugăreşti. Aşa cum probabil v-aţi obişnuit şi cu prilejul ediţiilor precedente, la evenimentul găzduit în Parcul Teilor, au participat meşteşugari, manufacturieri, artizani populari din diverse domenii de activitate precum: ceramică, olărit, sticlărie, sculptură, pielărie, pictură sau lemnărie. Au captat atenţia celor prezenţi şi aranjamentele florale sau obiectele de podoabă artizanale. 

Tot în cadrul acestui eveniment, turdenii au regăsit gustul bucatelor tradiţionale atât de mult apreciate: pâine de casă, cozonaci, kurtos kalacs, afumături, brânzeturi, murături, dulceţuri, tăiţei de casă. Nu au lipsit produsele de apicultură, uleiul de floarea soarelui presat la rece sau vinurile producătorilor locali, iar turta dulce ne-a amintit aroma târgurilor de altă dată.  În plus, producătorii locali au inclus în oferta lor şi produse de post. Culorile primăverii, verdele crud s-au vor regăsit în florile expuse de un producător local, iar standul asociaţiei Slow Food Turda a găzduit delicioasele ridichi, alături de salată şi ceapă verde, proaspăt culese din grădină.

De altfel, noutatea acestui târg a fost reprezentată de activităţile cu copii, pregătite de partenerul Primăriei, Slow Food Turda, prin care şi-a propus să educe gustul celor mici pentru produsele tradiţionale şi pentru alegerea unei alimentaţii sănătoase.

La târg a fost prezent şi primarul Tudor Ştefănie, împreună cu soţia sa, care au efectuat câteva cumpărături şi au stat de vorba cu cei prezenţi.

{youtube width="500" height="405"}UktHsC0KWDc{/youtube}

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top