m install
petlinii
nello construct

O nouă amenințare cu închiderea rampei de gunoi! Consiliul Județean n-a mai rezistat și a luat o decizie care poate rezolva problema!

floris

SC Salprest Rampă SA a transmis zilele acestea o nouă informare către societățile de salubritate din județ, comunicând faptul că de luni, 25 mai 2015, nu se mai depozitează gunoaie pe rampa lor, singura autorizată la nivelul județului Cluj!

Speriați de posibilitatea ca gunoaiele să zacă pe străzi, așa cum s-a mai întâmplat în ultimul timp, tot din cauza faptului că firmele de salubritate nu au putut depozita gunoaiele colectate din localități, la rampa de gunoi de la Pata Rât, consilierii județeni au luat azi o decizie care ar putea conduce la rezolvarea problemei.

Convocat în ședință de îndată, Consiliul Județean a acceptat plata unei redevențe anuale, pentru cele 64 de hectare invocate de administrația locală din comuna Feleacu, neavând o altă soluție, fiind amenințați cu închiderea rampei, dar și cu majorarea tarifului de depozitare la sume exorbitante (luna trecută tariful s-a majorat cu aproape 500%!).

Vakar Istvan, președintele interimar al CJ Cluj, spune că până luni, circa 2 hectare de teren vor fi amenajate pentru o rampă provizorie, unde se va depozita gunoiul din întreg județul. Conform spuselor sale, noua rampă temporară ar putea fi amenajată în 24-48 de ore, de către RAADPP Cluj. 

Soluția adoptată ar putea fi de bun augur, în condițiile în care în ultimul timp, problema salubrității în județ a ajuns una extrem de delicată, pe lângă desele amenințări cu stoparea depozitării, existând și impunerea unui tarif exorbitant, care risca să bage firmele de salubritate din județ în colaps. Cum noua rampă va fi gestionată de CJ Cluj, cu siguranță tariful perceput va fi unul rezonabil, mai aproape de realitate, astfel că criza gunoaielor din județ ar putea fi încheiată. Cu atât mai mult cu cât noua rampă temporară de depozitare a deșeurilor ar avea o capacitate estimată pentru o perioadă de circa 3 ani, perioadă în care s-ar putea încheia construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: