m install
nello construct

O nouă condamnare penală pentru Lia Durlan: 3 ani de închisoare pentru fals şi înşelăciune!

floris

Lia Durlan, managerul săptămânalului local Ziarul 21, a mai primit o condamnare penală, în Dosarul Penal 4053/328/2009, aflat pe rolul Judecătoriei Turda, în care a fost judecată pentru fals în înscrisuri şi înşelăciune.

 

Lia Durlan a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, sub supraveghere, perioadă în care inculpata este obligată să se prezinte la termenele stabilite la Serviciul probaţiune din cadrul tribunalului Cluj, să anunţe orice schimbare de domiciliu sau deplasare mai mare de 8 zile, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Lia Durlan este la a doua condamnare penală, după ce a mai fost condamnată la 5 luni cu suspendare, pentru infracţiuni la legea circulaţiei (a falsificat un talon şi a umblat cu o maşină cu numere false). Ea mai este cercetată pentru o evaziune fiscală estimată la peste 9 miliarde de lei vechi şi pentru falimentarea propriei societăţi, SC Optima Press SRL, fosta societate care a editat săptămânalul Ziarul 21.

 

Pe de altă parte, Judecătoria Turda a obligat-o pe Lia Durlan să plătească suma de 38.822,46 lei, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale, către partea civilă SC Secapital SRL, prin reprezentant SC Kruk Internaţional SRL (firma de recuperare a creanţelor).

 

Dosarul de înşelăciune a fost intrumentat după ce s-a descoperit faptul că Lia Durlan a întocmit o adeverinţă de venit falsă, bazată pe un contract de muncă ce avea ştampila ITM falsificată, prin care se menţiona că este director al staţiei Radio 21 Turda şi că încasează 2.500 de lei, lunar. Adeverinţa i-a fost necesară pentru a lua un credit de la BCR Turda, deoarece la venitul real nu ar fi putut primi creditul, întrucât mai avea şi alte credite (un credit imobiliar de 10.600 euro, de la BCR Câmpia Turzii). În 17 noiembrie 2006, BCR Turda i-a dat un credit de 34.000 de lei, pe care ulterior nu l-a mai returnat decât parţial, motiv pentru care oficialii băncii s-au constituit parte în proces, pentru suma de 32.306,60 lei. Adică, soldul rămas de rambursat.

 

Surse credibile susţin că, în prezent, Lia Durlan continuă să facă tot felul de nereguli, respectiv: încheie contracte în numele unei firme la care nu este asociat/administrator sau angajat (SC Toda Press SRL, editorul publicaţiei Ziarul 21), încasează sume de bani în numele aceleiaşi societăţi şi multe altele. Probleme ar putea fi şi pentru persoanele care sunt implicate în achitarea unor sume de bani publici către Lia Durlan, în condiţiile în care aceasta nu are nici o calitate legală la Ziarul 21 (nu se poate angaja, pentru că este pensionată de boală din învăţământ şi ia pensie de invaliditate).

 

 

Citeşte şi: "Afacerile media ale Liei Durlan: Din penal în penal!"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: