m install
nello construct

O localitate este izolată! Arieșul și-a ieșit din matcă!

floris

În această după-amiază râul Arieș s-a aflat sub incidența Codului Roșu de inundații. Într-o localitate din Apuseni și-a ieșit din matcă, autoritățile sunt în alertă.

Hidrologii au instituit astăzi Cod Roșu de inundații pe Arieș fiind vizată depășirea cotelor de pericol din cauza scurgerilor importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri.

Avertismentul vizează zona Arieșului din județul Alba, respectiv în amonte de Câmpeni, în cursul zilei de azi, până la miezul nopții.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 01.12.2023 ora 15:00 – 01.12.2023 ora 20:00 pe unele râuri din bazinele hidrografice: Săcuieu şi Arieş – bazin amonte S.H. Scărişoara.” precizau hidrologii.

Iată că inevitabilul s-a produs! O localitate este izolată după ce Arieșul și-a ieșit din matcă!

Râul Arieș a ieșit din matcă în Apuseni și a inundat un drum în satul Lunca Merilor, care a rămas izolat din punct de vedere rutier.

Primarul din Bistra, Traian Gligor, a declarat pentru Alba24 că spre după-amiază, nivelul apei a crescut și mai mult, astfel încât nu se mai poate trece cu mașina.

Apele râului continuă să crească iar autoritățile sunt în alertă.

La nivelul ISU Alba a fost activată Grupa Operativă în vederea monitorizării situației actuale.

Mai multe echipaje din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au fost dislocate în teren pentru a monitoriza situația în zonele cu pericole de inundație.

Sursă foto/ alba24.ro

Citește și:

Avertizare hidrologică imediată: COD ROȘU de inundație pe Arieș!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: