42e3cb89ad3f0e71fd3eb3b3407434a6

O firmă din Câmpia Turzii, prinsă că exploata ilegal o balastieră! Caz penal! Gabriel Dandoci e implicat!

Inspectorii de specialitate în gospodărirea apelor au făcut sute de controale la exploatările de agregate miniere, în urma cărora au rezultat 3 plângeri penale în județul Cluj. Una dintre aceste plângeri vizează o societate deținută de Dandoci Gabriel Dominic, fiul liderului romilor din Câmpia Turzii, Gligor Dandoci.

”În anul 2020, inspectorii de specialitate în gospodărirea apelor au efectuat 335 de controale de exploatări agregate miniere. De la începutul anului 2021 până în luna aprilie s-au efectuat 22 de controale. În total, din anul 2020 până în aprilie 2021 s-au efectuat 357 controale ale balastierelor. Societățile care au exploatat ilegal sunt Milisuin, AGM Cons și Agregatul Zanc. Numărul de plângeri penale: 3 în județul Cluj și 1 în județul Maramureș”, arată un răspuns al ABAST (Apele Române Cluj), citat de Gazeta de Cluj.

Interesele din jurul balastierelor sunt foarte mari, iar exploatarea lor ilegală necesită mult tupeu.

”Firma AGM Cons îi aparține lui Dandoci Gabriel Dominic, care este unic acționar și administrator al firmei. Compania a avut pe 2019 o cifră de afaceri de peste 1,1 milioane lei și un profit de 350.000 lei. În cadrul firmei lui Dandoci sunt angajate 12 persoane. Societatea face parte dintr-un grup de firme denumite generic AGM. companiile din cadrul acestui grup au la activ numeroase contracte publice, în special în domeniul infrastructurii și construcțiilor. Sub această prismă se explică și o societate care exploatează balastru, materie primă folosită în lucrările de construcții.

AGM Group, una dintre firmele familiei Dandoci, l-a avut ca asociat pe consilierul județean sălăjean Marius Șandru, fost lider al PPDD Sălaj și vicepreședinte PNL Sălaj, condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, ”în perioada 2012 – 2013, în calitate de administrator al SC TCM Construcții & Instalații SRL Târgu Mureș și SC Eco Aqua Logistics SRL Cluj Napoca, Șandru a dispus înregistrarea în contabilitatea societății de facturi fictive având ca obiect utilaje folosite în domeniul construcțiilor și prestări servicii în acest domeniu de activitate, facturi pe care la rubrica furnizori figurează firma SC Vegal Construct, si SC Agrotev Zid SRL. Scopul era sustragerea de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului, producându-se astfel un prejudiciu la buget de 955.920 de lei”.

Gabriel Dominic Dandoci a fost implicat în scandalul de corupție ANRP, el primind 5,6 milioane de euro de pe urma unor acțiuni dobândite în 2008.”, precizează sursa citată.

Citește și:

Liberalul clujean Mihnea Iuoraș, implicat în ”retrocedările cu cântec”! Dandoci Gabriel a încasat zeci de milioane de lei, în perioada în care Iuoraș era ”la butoane”!

AGM Group, firmă deținută tot de Gabriel Dandoci, a fost implicată într-un scandal cu lucrări de asfaltare la Câmpia Turzii, localitatea sa natală.

Pe vremea când era viceprimar, actualul primar Dorin Lojigan a spus că în anul 2014 a refuzat la plată lucrările de asfaltare făcute pe strada Oțelarilor de către firma lui Gabriel Dandoci. Ulterior, a existat un proces, prin care SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA a solicitat daune de la firma deținută de Gabriel Dandoci.

Instanța a dat câștig de cauză societății Domeniul Public Câmpia Turzii SA, care a obținut daune de 460.000 de lei. Banii au intrat în conturile societății cu capital public în februarie 2020.

Citește și:

În conturile societății Domeniul Public Câmpia Turzii SA au intrat peste 460.000 de lei!

Patronul societății AMM Group, Gabriel Dandoci, a contestat continuu susținerile celor de la Domeniul Public. Înainte de a pierde procesul definitiv, pentru plata unor daune din cauza asfaltului de proastă calitate cu care s-au executat lucrările, Gabriel Dandoci a susținut că cei de la Domeniul Public au făcut tot felul de fapte penale, pe care le-a denunțat public în 2017.

Citește și:

Plângere penală împotriva SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA! Patronul AGM Group Câmpia Turzii rupe tăcerea!

 

Comentarii

ULTIMELE articole: