m install
nello construct

Număr de vizitatori în creștere, la Salina Turda!

floris

Numărul vizitatorilor la Salina Turda este în creștere în debutul acestui an, conform numărului de turiști înregistrați în lunile aprilie și mai 2019, comparativ cu aceleași luni ale anului trecut.

 

Dacă în aprilie 2018 au fost 57.713 turiști, în aprilie 2019 numărul acestora a ajuns la 63.011 turiști (creștere de aproape 9%).

La fel, dacă în mai 2018 au fost 61.485 de turiști, în mai 2019 s-au înregistrat 62.313 turiști.

Asta în condițiile în care tarifele au crescut cu circa 30% de la 1 mai 2019, asta reflectându-se în încasări mai mari cu peste 500.000 de lei în luna mai 2019, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Intenția administrației locale este de a extinde zona vizitabilă printr-o investiție care ar permite accesul publicului în Mina Iosif.

Conform proiectului, vor fi lucrări atât în interiorul minei, cât și la suprafață. În interiorul minei vor fi mai multe lifturi, iar pe pereți vor fi puse diverse obstacole, pentru a constitui un parc de aventură. De asemenea, în zona liftului va fi amenajat și un balcon panoramic.

La suprafață, zona va fi amenajată în stil retro, cu o imagine de epocă, cu un crivac și două depozite de sare, care vor fi servi în alte scopuri (săli de conferințe, zonă de alimentare etc). Accesul la suprafață se va face doar din interiorul minei Iosif.

Firma de arhitectură, ProAtrium, este aceeași care a proiectat și interiorul Salinei (mina Rudolf și mina Terezia).

Mina Iosif va avea un tunel de legătură cu mina Terezia, în zona lacului, astfel încât, în momentul în care va fi finalizat proiectul, toate cele trei mine vor avea „legătură”.

Proiectul va valorifica la maxim spațiul Minei Iosif, care deși are vreo 3000 mp suprafață utilă, prin amenajare această suprafață s-ar tripla! Investiția ar cuprinde mai multe ascensoare, dintre care 2 vor fi cu câte 2 cabine suprapuse (capacitate/lift de 32 de persoane la o cursă!). Astfel, se pune accent și pe fluidizarea circulației turiștilor, care  în momentul de față este ușor deficitară.

Citește și:

SPECTACULOS! Vezi ce proiect NOU se pregătește la Salina Turda!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 57 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: