masca in mana

Nu coronavirusul ne ucide, ci prostia și nesimțirea!

De la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise s-au sesizat numeroase încălcălcări ale prevederilor legale, iar acestea continuă să afecteze o sumedenie de oameni.

TurdaNews a făcut mai multe apeluri la responsabilitate, sesizând diferite aspecte privind lipsa distanțării sociale sau portul măștilor de protecție în spații închise precum magazine, taximetre etc. De la patroni de magazine care încalcă flagrant legislația în vigoare până la clienți cu „fițe”.

Spre exemplu am asistat astăzi la un dialog șocant la un magazin în zona Turda Nouă.

În interval de 5 minute în magazin au intrat trei clienți din care numai unul avea mască, vânzătoarea a încercat să ia atitudine atenționându-i asupra portului măștii de protecție…..apoi au început scuzele penibile din partea clieniților miserupiști …„vai am uitat-o…..nu vreau decât produsul respectiv apoi plec” sau „dați-mi niște vopsea și diluant, nu vreau altceva, plătesc și ies”……„hai doamnă ce credeți că masca aceea chiar vă protejează?”, vânzătoarea depășită de situație nu poate sta ca un gardian la intrare să interzică accesul clienților care nu respectă regulile impuse de autorități, este preocupată să-și vândă marfa, nu să facă pe polițistul.

Am înțeles punctul de vedere al vânzătoarei, dau nu și pe cel al nesimțitului care se dă deștept că el nu are de ce să poarte  mască, că oricum nu-l protejează.

Păi măi șmechere! Masca e făcută să mă protejeze pe mine, cel de lângă tine nu pe cel care o poartă, un aspect, doi s-au văzut destui deștepți care tot așa au procedat iar acum ar da orice să mai poarte o mască…Adică dacă eu respect niște reguli, pe care nu eu le-am impus ci situația de față o cere, sunt o fraieră?!

Cine poate să-i controleze pe cei care nu poartă măști la intrarea în magazine? Da în marile centre comrciale sunt agenții de pază, dar în celelalte? …Adevărul e că nu ne pasă de ceilalți și nu de acum, de foarte mult timp, iar pandemia nu se face mai buni, mai solidari, dimpotrivă….

Între timp, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri seară că este nevoie de prelungirea stării de alertă, deoarece riscul epidemiologic o impune și nu se poate vorbi despre o decizie politică.

Tătaru a respins și ideea ca starea de alertă să fie impusă doar în anumite zone, pentru că o persoană bolnavă poate pleca de acolo și să ajungă într-o zonă unde ea nu instituită.

Daciana DERDA – jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Comentarii

ULTIMELE articole: