mitropolit sediu MV

Noul sediu al primăriei din Mihai Viteazu a fost inaugurat în prezența IPS Andrei

După multe așteptări cauzate de diverse probleme birocratice dar și de lucrările întârziate de constructor, a fost inaugurat sâmbătă sediul nou al primăriei din Mihai Viteazu.

La eveniment au participat primarul Ioan Zeng, ÎPS Andrei – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a binecuvântat casa parohială și noul sediu al primăriei din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj.

Nu au lipsit de la ceremonie primarul din Turda – Matei Cristian, primarul comunei Moldovenești – Ioan Mărginean, vicepreședintele Consiliului Județean – Istvan Vakar, directorul Companiei de Apă Arieș – Bogdan Bobic, precum și consilieri locali și alte oficialități locale.

De la ora 12:30, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba sfeștaniei la noua casă parohială a Parohiei Mihai Viteazu II, construită și utilată în perioada 2010-2021.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama – protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, preotul paroh Ioan-Cristian Oşan, precum și alți preoți invitați.

Cu acest prilej, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat importanța casei parohiale și a locuirii preotului în cadrul comunității.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, Înaltpreasfințiul Părinte Andrei i-a acordat preotului paroh Ioan-Cristian Oşan Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici. De asemenea, membrii Consiliului și Comitetului Parohial au primit diplome de aleasă cinstire.

Ioan Zeng a avut o alocuțiune prin care a detaliat etapele construcției și a adus mulțumiri celor împlicați în acest mare proiect.

Investiția a fost de 4.7 milioane lei, bani din bugetul local.

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.