Noi viituri așteptate pe Arieș până la miezul nopții

Hidrologii au emis noi avertizări de inundații valabile și pentru Râul Arieș în intervalul miercuri, 21 iulie, între orele 14.00 și 24.00

Arieșul este sub avertizare COD Portocaliu. Avertizarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Cluj, Alba, Mureş, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Suceava şi Botoşani.

În cazul Râului Arieș este vizat bazinul superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Alba şi Cluj).

Echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, împreună cu cele ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Alba și voluntari din cadrul primăriilor intervin, și la această oră, cu utilajele din dotare, pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă și refacerea secțiunilor de transport a albiilor râurilor: Ocolișel, Ocoliș și Sohodol (afluenții ai râului Arieș), în județul Alba și Cluj. (…)

Precizăm faptul că pagubele semnificative cu caracter local au fost provocate preponderent de scurgerile de pe versanți, torenți și râurile mici, necadastrate., au precizat oficialii de la Apele Române.

Comentarii

ULTIMELE articole: