Noi tarife pe drumurile din judeţ

nello construct

Consiliul Judeţean Cluj, vrea să schimbe tarifele practicate pe drumurile aflate în subordinea sa. Taxele se referă în special la societăţile de exploatare şi construcţii care utilizează drumurile judeţene şi ale căror autovehicule depăşesc o anumită masă de gabarit admisă. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru reparaţia drumurilor pe care, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean, tot aceste societăţi le distrug.

Impunerea unor taxe suplimentare pentru utilizarea drumurilor judeţene este o măsură propusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica.

 

Pentru fiecare autovehicul care va depăşi masa totală admisă, indiferent de numărul suspensiilor, număr de osii sau de roţi, în funcţie de masa totală reala şi de distanţă parcursă, se vor aplica taxe cuprinse între 0,19 euro şi 2,33 euro pe tonă. De la 200 de tone în sus, se va aplica câte 0,07 euro pentru fiecare 0,1 – 5 tone. De asemenea scrie Ziua de Cluj, la depăşirea masei maxime admise pe axe, indiferent de număr de osii sau roţi, tariful pe distanţă va fi de la 0,03 euro pâna la 3,39 euro pe tona. Unde se depasesc 3,5 tone se mai adauga 2,70 de euro si 1,14 euro pentru fiecare 0,1 – 0,5 tone în plus.

 

Pentru autovehiculele cu axă dublă se va percepe între 0,19 euro şi 2,58 de euro, iar acolo unde se depăşesc şase tone, câte 1,74 de euro pentru fiecare 0,1 – 1,0 tone. Şi autovehiculele cu axa triplă vor fi taxate cu sume variind între 0,31 euro – 3,45 euro, iar acolo unde se depăşesc şapte tone, se va percepe 1,14 euro pentru fiecare 0,1 – 1,0 tone.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: