Noi subvenţii pentru fermieri

În judeţul Cluj, sesiunea de înscriere pentru acest program va începe cel târziu la 1 iulie. Ferma trebuie să fie înregistrată în Registrul exploataţiilor agricole şi să aibă o dimensiune minimă de 20 de hectare, pentru culturile de câmp. În cazul în care exploataţia este din domeniul pomiculturii, horticulturii sau creşterii florilor, dimensiunea sa minimă va fi de 4 hectare.

 

De acelasi sprijin financiar beneficiaza si cei care optează pentru creşterea animalelor, respectiv a albinelor. Condiţia esenţială, pentru solicitanţi este să aibă sau să dobândească o diplomă în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei.

 

De asemenea, tot din 1 iulie va începe o nouă sesiune de depunere de proiecte pentru măsura 141, pentru sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă. În sesiunea precedentă, încheiată în 30 martie, 121 de proiecte au fost declarate eligibile la nivelul judeţului. Reprezentanţii DAPDR considera că numărul scăzut al proiectelor se datorează neinformării posibililor beneficiari.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top