m install
petlinii
nello construct

Noi promisiuni pentru ”legătura” DN1 Turda-Cluj la A3, în zona Tureni

floris

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus că se intenționează ca execuția drumului de legătură de la DN1 Turda-Cluj la Autostrada Transilvania A3, în zona localității Tureni, să fie scoasă la licitație în acest an.

”Avem și un drum de legătură între Autostrada Transilvania, primul sector deschis între Turda și Gilău. Acest tronson nu a ajutat atât de mult Clujul, pentru că mai mult asigură ocolirea Clujului, iar acum există un drum de legătură între Autostrada Transilvania și DN1, în zona Tureni. Este în fază finală proiectul tehnic. Este în derulare un contract de elaborare a unui studiu de fezabilitate și a unui proiect tehnic. Mai așteptăm acordul de mediu și, în 2021, vrem să scoatem la licitație execuția lucrărilor pe acest drum”, a spus ministrul Cătălin Drulă.

Anul trecut, fostul ministru Lucian Bode spunea că acest drum este prioritar. Primarul Clujului, Emil Boc, s-a avântat mai tare și a menționat că am putea circula pe acest drum încă din anul 2021.

Realitatea, însă, este cu totul alta! Nu a început nicio lucrare, iar în prezent se efectuează doar elaborarea studiului de fezabilitate, după ce precedentul, făcut în urmă cu ceva ani, nu a mai fost bun, fiind ”expirat”. Între timp, s-a aflat și faptul că acest drum nu va fi finanțat prin PNRR, dar ministrul Transporturilor spune că tot din fonduri europene se va executa.

Recent, primarul Emil Boc a reluat discuția acestui drum, spunând că premierul Florin Cîâi și ministrul Transporturilor vor găsi o soluție pentru începerea lucrărilor cât mai ”rapidă”.

Legătura din DN1 Turda-Cluj la A3 este de importanță capitală pentru municipiul Turda, fiind practic o ”centură ocolitoare”, care ar rezolva problema traficului infernal cu care se confruntă turdenii mai ales după închiderea podului peste Arieș, din zona A&A, pentru lucrări de reabilitare. Însă, este o soluție și pentru tranzitul prin județ, cu direcția Dej – Baia Mare – Bistrița.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: