cluburi de noapte

Noi măsuri de relaxare: Cluburile și piscinele interioare se deschid de la 1 Iunie

În urma ședinței din cadrul guvernului, premierul României, Florin Cîțu, a transmis noile reglementări care vor intra în vigoare de la data de 1 iunie.

Una dintre cele mai importante măsuri de relaxare se îndreaptă către evenimentele private, acolo unde limita de 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise ar putea fi depășită doar în cazul în care toate persoanele sunt vaccinate.

Cluburile și discotecile se redeschid cu program limitat, la fel și piscinele interioare potrivit Digi24. Aceste decizii au fost așteptate cu nerăbdare de către români.

Activitățile culturale vor putea fi organizate în spații deschise cu cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Condiția este ca incidența COVID să fie mai mică 3 la mia de locuitori.

La aceste activități pot participa doar persoanele vaccinate cu schemă completă, pentru care au trecut 10 zil de la rapel, au un test COVID negativ sau sunt între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale. Numărul participanților poate crește până la 5.000 dacă toți sunt vaccinați.

Se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.

 Gradul de ocupare de la interior în restaurante crește la 70%. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați. Cei vaccinați nu vor putea mască la birou dacă sunt maxim cinci persoane.

La evenimentele sportive vom avea centre de vaccinare.

La workshop-uri în spații închise pot participa 70% din capacitatea spațiului. Conferințe cu cel mult 100 de persoane dacă la activitate sunt doar persoane vaccinate.

S-au redeschis locurile de joacă din spații închise până la 50% din capacitate. La sălile de sport sau fitness 70% din capacitatea spațiului, dar mai mult dacă toți sunt vaccinați.

 

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.