nello construct

Noi imagini de la lucrările Castrului legiunii a V-a Macedonica, Potaissa Turda (VIDEO)

Proiectul de restaurare și punere în valoare a Castrului Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa-Turda, continuă să avanseze, susține primarul municipiului Turda, Cristian Matei, pe rețelele de socializare.

Potrivit edilului, structura metalică a Termelor din incinta castrului este în plin proces de montare. Astfel, se conturează tot mai mult un obiectiv turistic spectaculos în municipiu. Această investiție va aduce oportunități noi în domeniul turismului.

Lucrările castrului roman au început în 2021, iar întreaga zonă va fi amenajată în baza unui proiect european în valoare de 21.861.853,51 lei.

Lucrările presupun amenajarea și marcarea  la suprafaţă a principalelor drumuri din interiorul castrului (Via Pretoria, Via Principalis, Via Decumana) şi crearea circuitului perimetral (Via Sagularis).

Totodată, pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă și se vor amplasa panouri informative (cu prezentarea generală a castrului, sisteme de ilustrare grafică și indicatoare de traseu).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: