marian morar
m install
nello construct

Noi acuzații aduse Spitalului Județean de Urgență Cluj! Rezidenții sunt puși să facă gărzi ilegale!

zamblau eugen

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Cluj trebuie să se confrunte cu noi acuzații, după ce o fostă rezidentă a făcut publică nerespectarea legii cu privire la programul de gardă în care sunt incluși medicii rezidenți.

„Am dorit să împărtășesc această poveste încă de la prima zi în care am pășit în acea clinică, dar nu am putut să o fac de teama consecințelor. Acum însă, sunt liberă să o fac și cred că dacă dezvălui aceste lucruri aș putea să îi ajut pe colegii rămași acolo. Din 2014, multe dintre clinicile de specialitate din cadrul spitalului nu au un program oficial de gardă, iar gărzile sunt acoperite de clinica de medicină internă. Însă, acest lucru este doar pe hârtie! În practică, spitalul obligă rezidenții să facă gărzile ilegal, fără un specialist supervizor, fără echipament în caz de urgență sau medicamente.

Organizarea este făcută intern de către șeful rezidenților în fiecare lună, iar acum medicii specialiști cer ca lista să fie postată pe grupurile de WhatsApp ale clinicilor în fiecare lună. Singura problemă este că legea interzice medicilor rezidenți să facă acest lucru nesupravegheați deoarece le lipsește dreptul de liberă practică!

Și numai Dumnezeu știe ce s-ar întâmpla dacă vreun pacient ar avea vreo problemă serioasă, iar în urma unor acuzații de malpraxis un procuror sau un judecător ar trebui să investigheze. Ce s-ar întâmpla cu acel rezident? Ar fi găsit vinovat că și-a exercitat meseria fără să aibă acest drept! Credeți că l-ar asculta cineva când ar spune că «așa a fost pus să facă de către șefi»?!

Șefii spitalul nu își fac griji și cu siguranță vor nega cu nerușinare că acest lucru se întâmplă de fapt. A existat cândva o tentativă a rezidenților de a se organiza și a lupta împotriva spitalului, dar conducerea spitalului a recurs la intimidarea lor și aceștia au renunțat.

Nu în ultimul rând, toate clinicile de la SCJU au gărzi, chiar dacă sunt listate doar câteva secții cu linie de gardă. Chiar și clinicile care au linii de gardă trebuie să facă mai multe linii decât ar trebui, totul neplătit. Și singurul vinovat este managementul spitalului, deoarece doresc să reducă costurile cu personalul și să oblige specialiștii și șefii clinicilor să impună acest lucru rezidenților”, arată o sesizare trimisă de rezindentă către Gazeta de Cluj.

Sursă: gazetadecluj.ro 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2