muzeu 2

Noaptea Muzeelor marcată și la Turda

Sâmbătă seara, 12 iunie  a avut loc o nouă ediție ”Noaptea Muzeelor”, eveniment cultural în care universitățile și centrele culturale din mai multe țări europene organizează expoziții, vernisaje și evenimente inedite, cu acces gratuit pentru public.

După o perioadă dificilă pe care au parcurs-o instituțiile de cultură, a fost o bună ocazie ca publicul să revină la muzeu și să admire valoroasele artefacte din expoziția de bază .

La Turda, cea de-a 17 editie a evenimentului a fost marcată prin vizitarea expoziției de „bază”  muzeului.

„Vă mulțumim în mod cu totul aparte celor ce ați ales Muzeul de Istorie pentru a petrece o frumoasă seară de sâmbătă! Ne-am bucurat să vă primim și să fim părtași la bucuria dumneavoastră! Vă invităm cordial să ne treceți pragul de câte ori aveți ocazia!” a fost mesajul reprezentanților muzeului turdean.

Amintim cu această ocazie că un contract de finanțare a fost semnat de Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, care vizează înființarea unei secții etnografice la Muzeul de Istorie Turda.

Practic, Turda fost inclusă între contractele de 196 de milioane de lei aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Programul Operațional Regional (POR).

Orașul de pe Arieș, va beneficia de 3,3 milioane de lei pentru înfiinţarea secţiei etnografice a Muzeului de Istorie. Printre beneficiarii fondurilor se mai numără primării din județe ca Mureș, Brașov, Alba, Harghita, Bihor, Covasna sau Sibiu.

Sursa de finanțare a fost identificată, este vorba despre Axa prioritară 13, Prioritatea de investiții 9B, Obiectiv specific 13.1  – Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din românia, din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Municipiul Turda se constituie ca solicitant eligibil, fapt pentru care s-a depus cererea de finanţare cu titlul „Înființarea Secției Etnografice a Muzeului de Istorie Turda”.

Citește și: Muzeul din Turda mai aproape de înființarea unei secții etnografice

muzeu 1

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.