Nicoară se consideră favorit în cursa pentru Colegiul 3

nello construct

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi marele învins de la localele din iunie, liberalul Marius Nicoară, a fost printre primii care şi-au anunţat candidatura pentru alegerile din noiembrie. Iniţial se discuta despre un post de deputat la unul dintre colegiile din Cluj-Napoca, dar în cele din urmă s-a hotărât candidatura lui Nicoară pentru Colegiul 3 de Senat. Colegiul senatorial 3, de Est, cuprinde municipiile Gherla, Dej şi Câmpia Turzii, la care se adaugă alte 41 de comune.

 

Prezent într-o emisiune la Radio Transilvania Turda, Marius Nicoară a declarat că a ales să candideze în acest colegiu deoarece are câteva proiecte pentru dezvoltarea zonei. „Am ales să candidez în judeţ şi nu în municipiu deoarece, timp de patru ani cât am fost preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, am reuşit să cunosc foarte bine toate problemele complexe ale judeţului. Cluj-Napoca e un oraş mare şi bogat care se poate reprezenta şi singur. Eu vreau să reprezint o zonă mai săracă, în care am făcut multe proiecte şi pe care vreau să o dezvolt…” mai spune Nicoară. În privinţa votului uninominal ( care este o noutate pentru scrutinul din noiembrie), candidatul pentru “fotoliul” de senator a declarat că …din păcate nu se va vota atât de mult uninominal, asta pentru că electoratul va fi încă influenţat de votul politic. Din sondaje reiese că mulţi alegători preferă partidul prezidenţial, adică PD-L…dar nu se uită şi la valoarea acestor candidaţi. Tocmai importanţa votului uninominal este aceasta: nu contează atât de mult partidul din care face parte cât realizările candidatului, ce a făcut el timp de patru ani de zile, cum s-a implicat în viaţa comunităţii” explică Marius Nicoară. Realizările partidului fac referire la domeniul social, fonduri europene importante direcţionate spre zona Turda/Câmpia Turzii: apă, canalizare, drumuri, cămine pentru copii străzii şi persoane în vârstă etc.

 

Nu vrea să lase electoratul în derivă

 

Chiar dacă a avut propuneri încă din 2004 pentru un fotoliu guvernamental a refuzat de fiecare dată. Anul trecut, în 2007 a avut de ales între preşedenţia Consiliului Judeţean Cluj şi Ministerul Apărării Naţionale …în aceeaşi emisiune a explicat că motivaţia a fost de fiecare dată aceeaşi: refuzul este legat de datoria morală faţă de electoratul care l-a ales.” Atunci, am promis alegătorilor că voi aduce Clujul pe locul întâi şi am făcut asta! Am facilitat aducerea apei în Câmpia Transilvaniei, drumuri în zona montană pentru dezvoltarea infrastructurii, fonduri structurale – primul intrat în România de acest fel fiind în regiunea Răchiţele Doda Pilii-Ponor în valoare de 16,5 milioane de euro, o sumă importantă prin care vom dezvolta proiecte pe zona Munţilor Apuseni. Finanţarea a venit, vom organiza licitaţia iar în primăvară vom demara lucrarea” declară fostul preşedinte al Consiliului Judeţean.

 

Primul an de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana a coincis, la Cluj, cu realizarea unor mari investiţii, printre care semnarea contractului pentru construirea unei platforme de producţie pentru compania finlandeza Nokia, cu deschiderea a două dintre cele mai mari malluri din ţară, dar şi cu continuarea unor mari proiecte începute mai demult. Unul dintre acestea este autostrada Transilvania, cel mai mare proiect de infrastructură din acest moment.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: