fbpx

ȘTIRI CU IMPACT:

ALTE ȘTIRI RECENTE:

101235432 3166598030038740 2320235891299188736 o
31 Mai 2020 19:12

IPS Andrei a săvârșit azi liturgia la Câmpia Turzii

Categorie: Actualitate Autor: @ TurdaNews
IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului, a fost prezent azi la Câmpia Turzii, unde a săvârșit o liturghie după ieșirea din starea de urgență, Câmpia Turzii fiind primul municipiu din județul Cluj în care se săvârșește liturghia… Citește mai mult...

amd topografie logoLucrări de cadastru și topografie. Singura firmă din județ cu cea mai mare clasă de autorizare ANCPI. Turda strada Dr Ion Rațiu nr 41 etaj 1
Tel: 0745 812 158 / 0758 200 437 www.amdtopografie.com

Alis Grup 420x300

Oferte | Advertoriale | Recomandări

edo distributie2
25 Mai 2020 10:52

EDO Garage: Ce se poate întâmpla dacă ignori schimbul distribuției

Revenim în 2020 cu un subiect pe care cel mai bine il cunosc cei care au cumparat pana acum o masina second hand – pentru că de regulă sunt sfătuiți să nu își asume riscuri inutile și să înlocuiască distribuția imediat. Altii, nu sunt sfatuiti la cumpărare…

Salina Turda

reclama ta aici

Evenimente

Iunie 2020
LunMaMieJoiViSamDum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mica Publicitate (ultimele anunțuri)

DEZVĂLUIRI

INVESTIGAȚII

Economie

APIA sigla

Situația la zi privind adeverințele eliberate pentru beneficiarii Campaniei 2020

30 Mai 2020 Comunicat
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA)- prin Centrul Judetean Cluj- informează că, începând cu data de 15 mai 2020 și până la acest moment, a eliberat720 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plăți directe și 613 adeverințe pentru…

Actualitate

curent

Sistare de curent la Tureni și Aiton pe 3 și 4 iunie

01 Iunie 2020 Comunicat
Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică la Tureni și Aiton.

Politică

orban guvern

PRO ROMÂNIA CLUJ SOLICITĂ DEMISIA DE URGENȚĂ A CABINET-ULUI ORBAN

30 Mai 2020 Comunicat
PRO ROMÂNIA CLUJ SOLICITĂ DEMISIA DE URGENȚĂ A CABINETULUI ORBAN, după dezvăluirea scandaloasei comportări de bodegă a premierului liberal în sediul guvernului, în plină criză pandemică.

Administrație locală

surpriza parc

Primăria Turda: „Astăzi, de ziua copiilor, le-am pregătit o surpriză celor mici!”

01 Iunie 2020 @ TurdaNews
Parcurile din oraș au fost temeinic curățate și pentru că, din păcate, încă nu este permis accesul la ansamblurile de joacă, au fost desenate pe aleile Parcului Central jocuri interactive pentru copii.

Monden/Showbizz/Vedete

siena vuscan

Siena Vușcan a filmat pentru finala ”Românii au talent” în Cheile Turzii! (VIDEO) UPDATE: A fost la un pas de Marele Premiu!

29 Mai 2020 @ TurdaNews
Siena Vușcan, finalista de la ”Românii au talent” de pe Pro TV, a cărei mamă este turdeancă, a evoluat în această seară reușind să impresioneze din nou. Filmarea Sienei s-a realizat în Cheile Turzii.

Tineret/Învățământ

sefpromotie cnmv

Ei au primit titlul de ”Șef de promoție” la CN ”Mihai Viteazul” Turda!

31 Mai 2020 @ TurdaNews
Chiar dacă a fost un final de an școlar atipic, umbrit de pandemia care ne-a afectat tuturor viețile, cei mai merituoși elevi merită menționați, au considerat cei de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, care au anunțat numele celor care au primit…

Analiză

Bilantul anului 2018 Primaria Municipiului Turda 1200x500

Turda: Sinteza realizărilor administrației locale, pentru anul 2019, dar și perspectivele pentru anul 2020

02 Aprilie 2020 @ TurdaNews
Primăria Turda a înregistrat o creștere impresionantă în ceea ce privește finanțările din proiecte guvernamentale și europene, 2019 aducând un buget record, dar și locul 1 în România, în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, pentru municipii care nu…
Icon Scrie un comentariu

Politia Locala 03

În speță, situația de fapt nu stă întocmai așa cum a fost relatată de către contravenientul M.M.E., cel mai probabil supărat de faptul că a fost sancționat contravențional pentru că nu s-a prezentat la sediul Poliției Locale Turda, la cererea / invitația justificată a polițistului local pentru a prezenta documentele ce îi confereau dreptul de a ocupa domeniul public de foarte mult timp cu un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare.

 

Pentru lămurirea aspectelor prezentate în articolul de presă facem următoarele precizări absolut necesare pentru a nu se crea confuzia că procesul verbal s-ar fi încheiat pe numele unei persoane decedate, ci, dimpotrivă s-a încheiat pe seama contravenientului aflat în viață:

1. Polițistul local Dan Emilia s-a sesizat din oficiu văzând faptul că, un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare ocupa trotuarul de mai mult timp, aceasta constituind faptă contravențională prevăzută de prev. art. 11 indice II lit. c.) din HCL nr. 212/2005 privind buna gospodărire a Municipiului Turda pentru care este îndreptățită să aplice sancțiuni contravenționale.

În urma verificărilor efectuate de către polițistul local Dan Emilia, s-a stabilit că autoturismul în cauză aparține lui M.M.E. cu domiciliul situat pe raza UATM Turda, str. G. B., adresă la care, de altfel, locuiesc mai multe persoane).

2. Verificând în bazele de date ale M.A.I. și la Serviciul de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Municipiului Turda s-au putut stabili datele de identificare ale proprietarului autoturismului, pe seama căruia, agentul constatator în cauză a întocmit o Invitație pentru clarificarea situației - semnată de către domnul Z.E. cu aceeași adresă de domiciliu - Gh. B., Turda - și despre care s-a omis a se face trimitere în articolul prezentat public.

3. Văzând că proprietarul autoturismului NU s-a conformat actului normativ, deci voinței legiuitorului însuși, omițând și INVITAȚIA se a se prezenta la sediul Poliției Locale (care, cu riscul de a ne repeta - a fost înmânată dl. Z.E. - persoană aflată în viață), în baza identificării proprietarului autoturismului i s-a întocmit proces verbal de constatare și sancționare conform art. 2 pct. 31 din Legea nr. 61/ 1991 republicată și actualizată.

4. De asemenea, informația prezentată în articol este subiectivă și trunchiată, întrucât, deși este precizat în procesul verbal, faptul că: "nu s-a prezentat în urma invitației nr. 36/20.02.2018 înmânată domnului Z.E. cu același domiciliu", se face trimitere doar la Somația înmânată tatălui său decedat, ÎNSĂ, invitația de prezentare a documentelor care îi permiteau să ocupe domeniul public a stat la baza sancțiunii aplicate ca urmare a acestei invitații neonorate, DAR care, a fost primită așa cum am specificat, de o persoană aflată în viață.

Cu privire la Somația de eliberare a domeniului public a autoturismului parcat în fața imobilului, precizăm faptul că, numitul M.M.E. sancționat în cauză, nu a fost găsit la domiciliu iar somația de a elibera domeniul public a fost înmânată persoanei din aceeasi curte aflat la fața locului și care, a declarat polițistului local Dan Emilia faptul că: "este tatăl lui M.M.E. și îi înmânează dânsul Somația".

5. Nu în ultimul rând, tot față de mențiunea somației, se impune precizarea că, un agent constatator este obligat de prevederile O.G. nr. 2/ 2001 privind regimul juridic al contravențiilor să procedeze la particularizarea împrejurărilor ce pot servi la aprecierea faptei (art. 16 alin. 1 O.G. nr. 2 / 2001), motiv pentru care Dan Emilia a făcut precizările cu privire la somație și invitație.

Cu stimă,

Director executiv, Moldovan Valer

Somatie

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Special

Social

Mass Media

Cultură

Știrea Cititorului

Mediu

Rural