marian morar
m install
nello construct

Nevasta primarului din Huedin, pusă șefă la Spital, incompatibilă pentru a doua oară!

zamblau eugen

Costin Viorica Adriana, nevasta primarului de la Huedin, Moroșan Mircea (PNL), a fost într-o stare de incompatibilitate, mai mulți ani la rând. Asta după ce Agenția Națională de Integritate a mai sancționat-o o dată pentru aceeași situație, în anul 2015.

”Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către COSTIN VIORICA ADRIANA, fost Manager al Spitalului Orășenesc Huedin, Județul Cluj, actualmente Șeful Secției de Pediatrie din cadrul spitalului.

COSTIN VIORICA ADRIANA se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 mai 2014, întrucât deține, simultan, funcția de Șef al Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Huedin și funcția de administrator unic al S.C. LIFEMED S.R.L. (societate comercială având ca activitate principală „activități de asistență medicală generală”), încălcând, astfel, dispozițiile art. 184, alin. (12), coroborate cu prevederile art. 180 alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, și dispozițiile art. 185, alin. (15), coroborate cu cele ale art. 178, alin. (1) lit. b) din actul normativ menționat (după republicarea legii).

De asemenea, COSTIN VIORICA ADRIANA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 ianuarie 2013 – 23 mai 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de Manager al Spitalului Orășenesc Huedin și funcția de administrator unic al S.C. LIFEMED S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”.”, a constatat la vremea respectivă ANI.

În această situație, întrucât soția primarului din Huedin nu a contestat decizia ANI, timp de 3 ani ea a fost împiedicată să mai ocupe o funcție de conducere. Este vorba de perioada între 2015 și 2018. De la 1 ianuarie 2019, a fost numită din nou șef de secție în Spitalul Orășenesc, care aparține de Primăria Huedin. Asta după ce a ieșit din funcția de administrator al societății Holisano San SRL, la 31 decembrie 2018.

Numai că, la 1 ianuarie 2019, ea era în continuare administrator și asociat unic al societății Costin Pedi Eco SRL (activități de asistență medicală generală), care a fost radiată din Registrul Comerțului abia la data de 20 decembrie 2021. Costin Pedi Eco SRL era noua denumire a fostei societăți Lifemed SRL, care a fost adoptată din 22 octombrie 2015.

E adevărat că din anul 2019 nu a mai avut activitate comercială, însă pe o speță similară, fostul deputat Ioan Moldovan, din Câmpia Turzii, a fost declarat incompatibil, pentru simplul motiv că legea nu prevede obligația de a avea activitate comercială, ci doar statutul de administrator sau asociat unic. Iar Ioan Moldovan s-a judecat inclusiv în instanță pe această temă. Și a pierdut.

Decizia de dizolvare a societății s-a publicat în Monitorul oficial nr. 4265/18.10.2021 (Partea a IV-a), iar Hotărârea asociatului unic este din 20.09.2021. Dată la care ea era și administrator unic, pentru că de la data de 11.01.2013, nu s-a mai operat nicio modificare în ceea ce privește Administratorul societății.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2