Nemulţumiri la Luncani: Asociaţia „Castel Banffy” solicită sprijin pentru Căminul Cultural Luncani

Asociaţia Voluntară „Castel Banffy”, condusă de Gerhard Spitzer, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de administraţia locală a comunei Luna, datorită faptului că nu se acordă atenţia cuvenită Căminului Cultural din satul Luncani, care aparţine de comuna Luna. Asociaţia a demarat o campanie de semnături pentru organizarea unui protest non-violent, prin care să atragă atenţia administraţiei locale din Luna că neglijează interesele sătenilor din Luncani.

Totul a pornit de la alocarea unor fonduri insuficiente pentru întreţinerea şi repararea Căminului Cultural din Luncani.

 

În 7 aprilie 2009, Asociaţia a trimis un memoriu către Primărie, conţinând descrierea detaliată a lucrărilor ce trebuie întreprinse, cu rugămintea de a acţiona rapid, fiindcă lucrările interioare sunt puse în pericol de către apa pătrunsă prin acoperişul deteriorat.

 

„După multe urgentări, s-a dat doar după 5 săptămâni un răspuns, în care se comunica că nu există fonduri bugetare pentru Căminul Cultural Luncani aferente anului 2009. Până în mai 2009 am fost lăsaţi să credem că există fonduri locale, care de fapt nu mai existau, o clară minciună şi lipsă de transparenţă din partea Primăriei. Este adevărat că banii pentru Căminul Cultural Luncani au fost redirecţionaţi către Căminul Cultural Luna, pentru achiţionare de mobilier. Ceea ce era considerat de noi urgent, a fost considerat ca fiind neimportant de către administraţie. De ce şi cum nu am fost informaţi mai devreme, în mod sincer? Noi suntem de asemenea membri ai acestei comunităţi săteşti şi protestăm contra politicii de a nu vrea să se vadă, să se audă şi să se vorbească. Noi, ca membri implicaţi ai comunităţii şi regiunii, solicităm celor responsabili din primărie să-şi îndeplinească promisiunea şi să susţină Căminul Cultural Luncani cu fonduri de la buget, amintind că acest Cămin Cultural aparţine tuturor membrilor comunităţii locale (comunei) Luna.

Primii beneficiari nu suntem noi, Asociaţia Banffy, ci acei oameni, care locuiesc aici şi care au şi aşa destul de mult de făcut pentru a-şi organiza viaţa economică. Ei, precum şi noi, au dreptul şi pretenţia să aibă un Cămin Cultural intact şi adecvat, pentru a-şi putea permite, măcar de câteva ori pe an, să se distreze. Noi, ca Asociaţie, vom sprijini în continuare pe aceşti oameni, care vor putea conta pe noi!”, spune Gerhard Spitzer, reprezentantul Asociaţiei „Castel Banffy”.

 

Asociaţia a demarat o campanie de semnături pentru un protest non-violent, adresat administraţiei locale, prin care condamnă şi respinge cu ferimiate, „politica antirurală, autoritară, netransparentă, incompetentă şi retrogradă a administraţiei publice locale şi a membrilor Consiliului Local”, în interesul satului Luncani.

 

Documentul integral privind protestul Asociaţiei, poate fi descărcat din ataşament.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top