m install
nello construct

Nemulțumiri la Câmpia Turzii: Gunoiul colectat din oraș se transbordează prea aproape de zona locuită!

floris

Locuitorii dintr-o margine a Câmpiei Turzii sunt revoltați pentru că cei de la Compania de Salubritate Câmpia Turzii descarcă gunoiul colectat la câțiva zeci de metri de locuințele lor, reproșând că este un miros insuportabil și că există riscul apariției șobolanilor.

Practic, cei de la Compania de Salubritate sunt nevoiți ca deșeurile colectate să le descarce într-o ”stație de transfer” improvizată (transbordare), de unde ulterior sunt încărcate în TIR-uri, pentru a fi duse la depozitele de deșeuri autorizate. Problema a fost semnalată și în alte localități, însă o rezolvare în ceea ce privește procedura care trebuie aplicată nu prea există. Totul s-a dat peste cap în ceea ce privește colectarea și depozitarea deșeurilor după ce județul Cluj a rămas fără niciun depozit autorizat (proiectul european trebuia finalizat acum mulți ani), iar firmele de salubritate au trebuit să se ”descurce” cum pot.

”E vorba de degajarea gunoiului menajer în Câmpia Turzii aproape de case, de locuitori, de familii cu copii etc. Se duce cu mașinile de colectat de pe raza localității, se golește pe sol pentru a fi încărcat mai apoi în camioane pentru a fi dus în altă parte… Bun până aici, să zicem că e ok, nu ar fi problemă… Problema e locația… Nu sunt nici 100 de metri, cred, până la zona de case, zonă locuită unde sunt și copii, din acele mașini rămânând un miros insuportabil, chiar și diferite lichide, poate chiar și șobolani.”, spune un locuitor din zonă.

Practic, locuitorii cer schimbarea locației, astfel încât procedura să nu creeze neplăceri celor care stau în zonă.

Compania de Salubritate, amendată de Mediu!

În luna ianuarie 2020, Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA a fost prinsă că nu procedează corect în privința depozitării deșeurilor colectate de pe raza orașului. Practic, deși nu au voie, ei depozitează gunoaiele în apropierea vechii rampe, care oficial este închisă și este în proces de ecologizare.

Compania, al cărei acționar unic este Municipiul Câmpia Turzii, a fost amendată zilele trecute cu 60.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu Cluj.

Cu această ocazie, s-a dispus și măsuri de eliminare a deșeurilor depozitate în imediata apropiere a depozitului neconform, aflat în curs de închidere, precum și interzicerea depozitării de deșeuri de orice fel pe acel amplasament.

Citește și:

Compania de Salubritate din Câmpia Turzii, amendată de Garda de Mediu!

Cetățeanul din Câmpia Turzii a filmat când se descărca gunoiul menajer colectat de pe raza Câmpiei Turzii:

A filmat inclusiv când gunoiul era încărcat într-un TIR, pentru a fi dus la un depozit de deșeuri autorizat:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: