m install
petlinii
nello construct

Muzeul din Turda își deschide porțile pentru expoziția de artă romană (VIDEO/GALERIE FOTO)

floris

Muzeul de Istorie Turda anunţă inaugurarea expoziției de arheologie Arta romană la Potaissa. Vernisajul va avea loc vineri, 3 noiembrie 2017, ora 12.00 cu prilejul celei de a V-a ediții a Colocviului Național de Arheologie, organizat de Muzeul de Istorie Turda în colaborare cu Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

 

Informații despre eveniment eu fost oferite astăzi în cadrul unei conferințe de presă la care au participat reprezentanții muzeului de istorie, în frunte cu directorul Mariana Andone Rotaru și primarul Matei Cristian.

„Piese din epoca romană descoperite la Potaissa, unele dintre acestea de mare fineţe artistică, în sfârşit vor fi expuse publicului, în cadrul expoziţiei permanente de artă. Statuetele de bronz, reprezentându-i pe Jupiter – zeul suprem și Marte – zeul războiului, expuse într-o manieră inedită, vor constitui atracţia principală a expoziției” dezvăluie directorul muzeului de istorie din Turda.

Din luna noiembrie, publicul va putea vizita întreg spațiul expozițional de care dispune Muzeul de Istorie din Turda.

Anul acesta au fost organizate trei expoziții: Turda între Medieval și Modern; Familia Rațiu. Contribuții la istoria și cultura orașului Turda; Arta romană la Potaissa.

Conform planului managerial pentru perioada 2016-2021, în continuare se va pune accentul pe realizarea unor expoziții temporare, parteneriate cu școlile din oraș- activități de pedagogie muzeală, va continua și cercetarea arheologică pe două direcții: cercetări arheologice sistematice în castrul din legiune și cercetări arheologice preventive/supravegheri în Turda.

Primarul Matei Cristian a oferit asigurări privind sprijinul administrației locale în vederea punerii în valoare a muzeului, astfel încât acesta să devină un important obiectiv turistic alături de Salina Turda și Mănăstirea Mihai Vodă.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda